«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 11:49:55

Головна » 2009 » Липень » 8 » Проти Луценка німці не порушили кримінальну справу



Проти Луценка німці не порушили кримінальну справу
08:52:17
Прокуратура міста Франкфурт-на-Майні відмовила в порушенні кримінальної справи проти міністра внутрішніх справ, а кримінальна справа проти його сина була закрита 15 травня.
 
Кримінальна справа проти міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо інциденту в аеропорту Франкфурту-на-Майні не порушувалася окрім іншого через імунітет міністра.

Це випливає із відповіді керівного старшого прокурора прокуратури при земельному суді Франкфурту-на-Майні до генконсула України Олександра Новосьолова.

"Я можу ще раз підтвердити, що прокуратурою міста Франкфурт-на-Майні рішенням від 14 травня 2009 року в порушенні кримінальної справи проти міністра внутрішніх справ Юрія Луценка було відмовлено, а кримінальна справа проти його сина Олександра Луценка закрита 15 травня на підставі статті 170 частина 11 Кримінально-процесуального кодексу Німеччини", - йдеться в листі.

Згідно з цією статтею, прокуратура припиняє судочинство у справі, якщо немає достатніх підстав для пред`явлення звинувачення. Однак таке "припинення" не є остаточним.

"Обидва рішення є обґрунтованими і тим, що проти згаданих осіб, беручи до уваги їх імунітет, кримінальне провадження здійснюватися не може", - додав керівний старший прокурор Клауде.

Також він зауважив, що прокуратура не уповноважена щодо надання будь-якої подальшої інформації, зокрема, на звернення Головного управління Державної служби України та тимчасової слідчої комісії Верховної Ради на підставі правових норм КПК.

"Оскільки проти надання будь-якої подальшої інформації категорично заперечує захисник осіб, яких вона стосується", - уточнив Клауде.

Нагадаємо, раніше прокуратура при Земельному суді Франкфурта відмовила в порушенні кримінальної справи щодо Луценка. Всі матеріали, які знаходяться в прокуратурі, німецькі слідчі видавати не мають наміру, оскільки у Луценка "з віце-президентом земельної поліції Гюнтером Хефнером досягнута домовленість про відмову від взаємних претензій".

Як відомо, 5 травня німецька газета Bild повідомила, що Луценко і його 19-річний син Олександр були затримані поліцією аеропорту Франкфурта-на-Майні внаслідок "неадекватної поведінки" і нібито знаходилися в стані сильного алкогольного сп'яніння.

За інформацією Bild, їх не пропустили на борт літака, вони влаштували скандал, і поліцейські були вимушені застосувати силу.

Син міністра подав позов до Земельного суду Берліна проти газети Bild, вимагаючи спростування інформації про вміст алкоголю в крові.

Суд виніс ухвали на користь Луценка і зобов’язав видання надрукувати спростування та вилучити публікації з даної теми з сайту.
 
 
Категорія: Скандали | Переглядів: 561 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
В Україні накопичено 35 млрд тонн відходів
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...