«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 12:31:56

Головна » 2009 » Липень » 8 » Ющенко розпустить Раду?



Ющенко розпустить Раду?
13:43:11

На сьогодні є підстави для розпуску Верховної Ради, але про дострокові вибори говорять лише в парламенті, а не в Секретаріаті Президента.

 

Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв’ю журналістам заявила заступник глави Секретаріату Президента Марина СТАВНІЙЧУК.

 

Вона підкреслила, що погоджується з позицією першого заступника голови Верховної Ради Олександра ЛАВРИНОВИЧА, який говорить про наявність підстав для розпуску парламенту.

 

Зокрема, підстави для дострокового припинення повноважень ВР існують з того моменту, коли коаліція «неначебто утворилась у Верховній Раді і в угоді про утворення коаліції відсутні підписи народних депутатів». М.СТАВНІЙЧУК звернула увагу на те, що всі рішення у ВР приймаються за підтримки або Партії регіонів, або комуністів. Це, за словами М.СТАВНІЙЧУК, свідчить про те, що в коаліції немає 226 голосів для прийняття необхідних рішень.

 

Водночас М.СТАВНІЙЧУК не погодилася з тим, що рішення Конституційного Суду щодо принципів формування коаліції дозволяє формувати коаліцію без наявності в ній 226 голосів. “Коаліцію формують фракції, але ніхто не скасовував положення Конституції України, і про це також йдеться в рішенні Конституційного Суду, що коаліція депутатських фракцій у парламенті формується за трьома умовами: за результатами виборів, на основі домовленостей між депутатськими фракціями, які представлені в парламенті, і третьою обов’язковою умовою існування коаліції є наявність у її складі не менш як 226 голосів народних депутатів», - сказала вона.

 

М.СТАВНІЙЧУК зазначила, що є хибним вважати, що рішення Конституційного Суду говорить про те, що лише фракції можуть визначати наявність коаліції.

 

Водночас М.СТАВНІЙЧУК звернула увагу, що на сьогоднішній день розмови про можливий розпуск парламенту увесь час ідуть у самому парламенті. «Самі політичні сили, які сьогодні присутні у складі депутатських фракцій Верховної Ради, увесь час ініціюють питання, які пов’язані з достроковим припиненням повноважень парламенту. Мені здається, що самі парламентські сили дають таким чином оцінку діяльності парламенту», - наголосила М.СТАВНІЙЧУК.
 
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 517 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Гривні загрожує обвал до 16 гривень за долар
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...