«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 12:31:18

Головна » 2009 » Липень » 10 » Закарпаття: Якщо ви потрапили в об’єктив «Візиру»



Закарпаття: Якщо ви потрапили в об’єктив «Візиру»
20:25:11
 
Старенькі «Жигулі» та «Москвичі» нині  витіснили сучасні іномарки середнього класу та потужні авто класу «еліт». Зрозуміло, що стримувати  швидкісних «коней» нелегко.  Однак порушення швидкості руху транспортних засобів найчастіше призводить до трагічних наслідків. Для профілактики та фіксації цих порушень на зміну старій «фарі» прийшов  сучасний фото- та відеофіксуючий прилад «Візир».

 

Уперше на Закарпатті він з’явився навесні 2008 року, проте працював лише в тестовому режимі. Сьогодні  в області  порушення правил дорожнього руху фіксують 11 «Візирів», які на офіційній основі  працюють  з жовтня 2008 року. Схожі фіксуючі прилади використовують у країнах всієї Європи. 

 

На думку начальника  відділу адмінпрактики  майора міліції  Олексія Співака, цей прилад  є хорошим надбанням, проте лише для співробітників ДАІ. Багатьом «Візир» не сподобався взагалі -- цей креатив не сприйняла, зокрема, та  частина учасників дорожньо-транспортного руху, яка  полюбляє  проїхатися «з вітерцем», адже  тоді  не можна уникнути відповідальності і, звісно,  штрафу.  Апарат зафіксує ваш транспортний засіб, а  в разі перевищення швидкості інспектор ДАІ пред’явить вам фотографію вашого авто.

 

Ще донедавна  точилися  розмови  довкола  сертифікації «Візиру»,  точніше щодо її відсутності. За словами майора Співака, сертифікат на «Візир» є.  Тут спрацьовує міжнародне право, тобто якщо в одній країні вироблено прилад  і ліцензія на нього є  там дійсною, то це означає, що він сертифікований і в   іншій країні. Тому  стверджувати, що «Візири»  у нас несертифіковані —  безпідставно.

 

Можливо, у період адаптації приладу,  виникатимуть деякі колізії та непорозуміння. Суперечливі  питання правоохоронці  пропонують  вирішувати у правовому полі. Однак в перспективності та необхідності «Візиру» не повинен сумніватися ніхто. Зрозуміло, що він фіксує всіх порушників, незважаючи на табелі про ранги, але є абсолютно нешкідливим для дисциплінованих учасників дорожньо-транспортного руху.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 558 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Гривні загрожує обвал до 16 гривень за долар
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...