Найкращими дегустаторами спирту є жінки.Такий висновок можна зробити з того, що участь у дегустації цього продукту беруть тільки представниці слабкої статі.
Для дегустаторок уживати спирт не дивина, адже вони працюють на спиртових або горілчаних заводах.
Дегустований спирт належить до класу "люкс", саме з нього переважно роблять горілку. Його дегустують вже розведеним. Чотириста двадцять мілілітрів спирту доводять підготовленою водою до літра та змішують. В результаті виходить сорокаградусний напій.
Жінкам треба осилити тридцять два зразки спирту, стільки основних гравців на цьому ринку. Через кожні вісім келихів робиться перепочинок. Але не для того, щоб не напитися, а щоб краще відчути смак продукту.
Якість спирту визначають за запахом та смаком. Гарний горілчаний спирт не повинен мати сторонніх ароматів та смаків.
Дегустатори поділилися, що під час випробовувань найтяжче першим зразкам, їх органолептику дегустатори визначають найкраще. Поки голова ще свіжа, і смаки в роті не змішалися.
Більшу частину спирту спльовують, ковтають лише, щоб відчути абсолютний смак. Очільник дегустаторів – єдиний чоловік з усіх присутніх під час випробувань – каже, що всі зразки за хімічно-фізичними показниками відповідають держстандартам. А от смакові якості - це вже секрет виробника, який хочуть дізнатися конкуренти.
Наприкінці випробувань із окремих суб'єктивних думок зроблять об’єктивний висновок і визначать найкращий спирт.
|