«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 09:33:25

Головна » 2009 » Липень » 11 » На Закарпатті відбувся спільний семінар за участю провідних фахівців ДПА України та АППУ



На Закарпатті відбувся спільний семінар за участю провідних фахівців ДПА України та АППУ
08:00:14
Сучасному фахівцю, який хоче працювати успішно, необхідно орієнтуватися в питаннях оподаткування. Наразі в сфері оподаткування діє близько 2 тисяч нормативно-правових актів, окремі з яких не завжди є узгодженими, відтак виникають суперечності у їхньому трактуванні. Разом з тим, кількість підприємств в Україні постійно зростає. Підприємцями часто стають люди, які за видом своєї попередньої діяльності ніколи не займалися бізнесом. Тому надзвичайно важливим завданням для працівників державної податкової служби є допомогти розібратися у податковому законодавстві. 
 
Як свідчить практика, проведення різного роду семінарів задовольняє нагальні потреби платників податків, дає відповіді на проблемні питання, що виникають у платників, та допомагає зорієнтуватися у величезній кількості податкових законодавчих актів. Систематично такі семінари працівники податкової служби проводять і з Асоціацією платників податків України.

Черговий такий захід відбувся 10 липня 2009 року на Закарпатті. У конференц-залі готелю в мальовничому куточку поблизу Ужгорода для платників податків Закарпатської області було проведено спільний семінар Державної податкової адміністрації України та Асоціації платників податків України на тему «Актуальні питання оподаткування юридичних осіб – суб`єктів господарської діяльності».

У роботі семінару взяли участь перший віце-президент АППУ Василь Матійчик, заступник генерального директора ДП „ІВЦ ДПА України» Олександр Бараннік, керівники галузевих департаментів та відділів Державної податкової адміністрації України, які безпосередньо беруть участь у розробці проектів законодавчих та нормативних документів з питань оподаткування, та надають роз’яснення з питань застосування податкового законодавства.

Учасників семінару привітав перший заступник голови ДПА у Закарпатській області Роман Миколайович Дякунчак, який, зокрема, зазначив, що вперше на закарпатській землі проводиться захід за участю висококваліфікованих фахівців ДПА України і Асоціації платників податків України, отже значно ширше коло платників податків області має можливість почути з перших уст найактуальніше в застосуванні законодавства з оподаткування. Він висловив переконання, що такі семінари приносять надзвичайну користь платникам податків у поглибленні знань податкового законодавства, сприяють налагодженню партнерських стосунків органів податкової служби з платниками податків і підтверджують, що принцип «Податкова для платника, а не платник для податкової» є головним у роботі працівників податкової служби з платниками податків.

Від Асоціації платників податків України привітав учасників семінару перший віце-президент Василь Олександрович Матійчик, який зауважив, що від того, як Асоціація платників податків України зможе налагодити партнерські стосунки між державою та платниками податків, значною мірою залежить успіх економічної політики країни.

Безпосередньо на семінарі розглядалися актуальні питання податкового законодавства. Були порушені питання щодо переваг подання податкової звітності в електронному вигляді, обчислення та сплати податку на прибуток, податку на додану вартість, оподаткування фізичних осіб, питання щодо плати за землю, податкового обліку розрахунків з фізичними особами.

Про нові можливості співпраці та взаємодії з офіційним друкованим виданням ДПА України - «Вісником податкової служби України» - розповів заступник генерального директора ДП „Інформаційно-видавничий центр ДПА України» Олександр Васильович Бараннік.
Голуб Наталія Валеріївна, заступник директора Департаменту масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА України, наголосила на перевагах подання податкової звітності в електронному вигляді.

Питання щодо обчислення та сплати податку на прибуток, з якими найчастіше звертаються платники податків, роз’яснила директор Департаменту податку на прибуток та інших податків і зборів (обов’язкових платежів) ДПА України Наталія Володимирівна Хоцянівська.
Про сплату податку на додану вартість в умовах нових методів його адміністрування розповіла заступник директора Департаменту податку на додану вартість ДПА України Ганна Павлівна Білоцерківська.

Як правильно визначити податкове зобов’язання при здійсненні операцій з нерухомим майном та земельними ділянками на території різних адміністративно-територіальних одиниць детально роз’яснила начальник відділу адміністрування платежів за землекористування та місцевих податків і зборів Департаменту податку на прибуток та інших податків і зборів (обов’язкових платежів) ДПА України Катерина Богданівна Гривнак.

Заступник директора Департаменту оподаткування фізичних осіб Інна Іванівна Бродецька зупинилася на питаннях оподаткування доходів фізичних осіб.

Про податковий облік з розрахунків з фізичними особами розповіла завідувач відділу податків і зборів АППУ Валентина Іванівна Проніна.
Майже дві сотні закарпатських бухгалтерів, керівників підприємств та підприємців прослухали лекції провідних фахівців ДПАУ. У другій частині семінару платники податків мали змогу індивідуально задати запитання лекторам, і на кожне отримали ґрунтовну відповідь. Зокрема, платників цікавили особливості обчислення й сплати податку на прибуток, оподаткування доходів фізичних осіб-підприємців, основні проблемні питання, що виникають при сплаті, а особливо при відшкодуванні ПДВ тощо.

У рамках заходу відбулася прес-конференція, в ході якої на запитання представників регіональних друкованих та електронних ЗМІ відповідали Роман Дякунчак, Василь Матійчик та голова ради Закарпатського територіального відділення АППУ Марта Волощук.

На завершення зібрання було зазначено, що обмін досвідом, який відбувся під час семінару, буде надзвичайно корисним у подальшій роботі як для платників податків, так і для працівників державної податкової служби. А важливість проведення таких спільних заходів важко переоцінити, адже лише через встановлення і розвиток партнерських стосунків між податківцями та платниками податків можливе наповнення державної казни у повному обсязі.
 
Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 630 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...