«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 11:32:59

Головна » 2009 » Липень » 18 » «Однорукі бандити» перестають грабувати закарпатців



«Однорукі бандити» перестають грабувати закарпатців
12:34:19

Зміни до законодавства щодо заборони ігрового бізнесу набрали чинності. Але не всі власники «одноруких бандитів» поспішають відмовлятися від легких прибутків, які їм приносили апарати. Тому й свідомо порушують закон.
 
У зв’язку з цим в органах внутрішніх справ створені мобільні групи, до складу яких входять працівники підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю, карного розшуку, відділу громадської безпеки та інших служб. Правоохоронці виявляють «одноруких бандитів», котрі незаконно функціонують. Нерідко у цьому допомагають їм самі громадяни.

 

Так, під час відпрацювання на Іршавщині Закарпатської області працівники відділу громадської безпеки отримали оперативну інформацію про те, що в одному із сіл району далі успішно функціонують ігрові автомати. «Однорукі злодії» знаходились у місцевому кафе-барі. Адміністратор не змогла щось путнього пояснити міліціонерам. Тільки й спромоглася зауважити, мовляв: працюють собі автомати і все. Їхній власник, зрозуміло, не прийшов (чи не захотів прийти), аби дати якісь пояснення офіцерам міліції. Апарати, а їх було три, вилучили, за порушення склали адміністративний протокол. Але це ще не все. Тепер вирішується питання стосовно притягнення власника до відповідальності. До слова, за законом йому «світить» чималий штраф – до кількох мільйонів гривень.

 

Перестали діяти «однорукі бандити», як повідомили працівники відділу громадської безпеки, ще у двох місцях. Працювали вони у приміщенні одного з ужгородських магазинів. За апаратом сиділа навіть… сама продавщиця. Автомат вилучили, а власника, схоже на те, також очікують чималі клопоти.

 

В одному з сіл Великоберезнянщини працівники підрозділу боротьби з економічною злочинністю, карного розшуку слідчий та дільничні інспектори виявили у сільському кафе два гральні автомати, котрі тут незаконно функціонували.  Власниця кафе пояснила: «однорукі бандити» належать її знайомому Юрію. Чоловік орендував у кафе приміщення. Наразі всі апарати вилучили. За цими фактами проводиться перевірка.

 

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, з моменту набрання чинності Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» у міліцію надійшло понад тисячу повідомлень про незаконну роботу гральних закладів. Викрито 84 випадки нелегальної діяльності таких «точок», вилучено понад тисячу одиниць грального обладнання, складено 45 адмінпротоколів, з яких 32 вже направлено в суди.

 

- Я впевнений в тому , що сьогодні ми не маємо вже справу зі страшним спрутом, який знищував доходи українських громадян, втягуючи їх просто в хворобу, з одного боку, з іншого боку – в злидні, - зауважив Юрій Луценко, - Це найкращий метод позбутися всієї корупції, мафіозності і збитків для людей у цьому напрямі.

 

Іван Ладжун,

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 472 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
В Україні накопичено 35 млрд тонн відходів
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...