«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 10:26:06

Головна » 2009 » Липень » 28 » Закарпаття: Фатальний «Вайпер»



Закарпаття: Фатальний «Вайпер»
15:26:27
 
Їзда на мотоциклах та мопедах нині особливо популярна серед молоді. Юнакам хочеться гайнути «з вітерцем», перед дівчатами та ровесниками похизуватись. Лише часто подібні розваги закінчується трагедіями, особливо якщо юний водій не має навиків водіння двоколісного «коня».

 

Нещодавно на Закарпатті відбувся зліт байкерів з багатьох країн Європи. Вони демонстрували свою вправність, швидкісну їзду на престижних мотоциклах на колишньому військовому аеродромі поблизу Мукачева. Чи то наші люди на байкерів надивилися, чи ще з якоїсь причини, але цими днями закарпатці ганяли на дорогах щодуху.

 

Так, близько опівночі в селі Калини Тячівського району місцевий 26-річний житель їздив вулицями нічного села на квадроциклі «Вайпер» без номерів. В якусь мить парубок не впорався з керуванням свого транспортного засобу, виїхав на узбіччя дороги і кілька разів перекинувся. Потерпілого невдовзі доставили у медзаклад сусіднього Дубового, а звідти - у районну лікарню. Однак медики виявилися безсилими, травми пацієнта були смертельними.

 

А вже за кілька годин, коли надворі розвиднювалося, на одній з вулиць села Нересниця того ж Тячівського району 23-річний житель сусіднього населеного пункту Ганичі на автомобілі ВАЗ-21053 в’їхав у дерево. Водій на місці пригоди помер, а на три роки молодшого пасажира з важкими тілесними ушкодженнями госпіталізували.

 

Наступного дня на лікарняне ліжко потрапив і 21-річний житель смт Вишково Хустського району. Зі своїм 19-річним односельчанином на японському двоколіснику «Ямаха» хлопці вирушили на Тячівщину. За кермом був молодший. У смт Буштино юнак, мабуть, захотів похизуватися своєю вправністю і водійськими навиками. Та не розрахував швидкості, виїхав на смугу зустрічного руху. Молодий мотоцикліст розгубився, його знесло на бетонний місток. Тут він стикнувся з металевою огорожею, а на додачу ще й із залізною підставкою для велосипедів. Все закінчилося дуже сумно: водій помер дорогою у лікарню, його пасажир з травмами та переломами опинився на лікарняному ліжку.

 

У самому ж Вишкові того дня 17-річний місцевий житель, керуючи мотоциклом іноземного виробництва, наїхав на бетонну огорожу. Юнак отримав важкі ушкодження, у стані коми його госпіталізували. Післяобідньої пори в с. Кошелево 17-річний житель сусіднього Липовця роз’їжджав на мотоциклі «ІЖ». Посвідчення на право керування хлопець не мав. Не було й досвіду. В якусь мить горе-водій наїхав на свою однолітку, студентку одного з навчальних закладів, яка гостювала в селі. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди мотоцикліст у важкому стані потрапив у реанімаційне відділення Хустської районної лікарні, а дівчина з переломом ноги опинилася у травматологічному відділенні цього медзакладу.

 

Аварія сталася й на Рахівщині. Вдосвіта 17-річний водій авто ВАЗ зі села Лазещина не впорався з керуванням, з’їхав у кювет і перекинувся. Зі струсом головного мозку та іншими травмами голови, грудної клітки, пошкодженням нирок він потрапив у лікарню. Постраждав і його на рік молодший пасажир, учень місцевої школи, у якого медики діагностували переломи, черепно-мозкову травму та травматичний шок. Принагідно зауважимо, що і в цьому випадку у юнака, котрий керував легковиком, не було посвідчення водія.

 

Трагедія трапилася й на Тячівщині. 32-річний житель села Руське Поле дозволив сісти за кермо власного ВАЗа 26-річній односельчанці. Дорогою жінка з’їхала на узбіччя, машину знесло з траси і вона врізалася в дерево. Власник машини і його дама загинули на місці пригоди.

 

До подібних трагедій нерідко призводять не тільки невправні дії безпосередніх винуватців ДТП, а й легковажність батьків, які, буває, дозволяють своїм чадам керувати транспортними засобами без належної підготовки, відповідного навчання та необхідного досвіду, повідомляє майор міліції Михайло Пискач із ВЗГ ГУМВС.

 

Іван ГРИЦАН, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
 
 

 

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 501 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
В Україні накопичено 35 млрд тонн відходів
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...