«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 09:33:20

Головна » 2009 » Липень » 28 » Патріарх Філарет: Єдиної української церкви не існує



Патріарх Філарет: Єдиної української церкви не існує
15:30:39
«Все, що будується на неправді, рано чи пізно буде зруйновано», - заявив Філарет у відповідь Московському патріарху.

 

Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет спростував слова патріарха Московського і всієї Русі Кирила про існування в Україні єдиної Помісної православної церкви.

 

Про це Філарет заявив, виступаючи під час святкової літургії біля пам’ятника Святому рівноапостольному князю Володимиру на Володимирській гірці з нагоди Дня Хрещення Руси-України.

 

«Говорячи про єдину помісну церкву в Україні, Кирило мав на увазі Російську православну церкву, але нам в Україні треба мати свою Помісну православну церкву», - зазначив Філарет.

 

«Все, що будується на неправді, рано чи пізно буде зруйновано, бо Господь терпить до часу», - зазначив Київський патріарх.

 

«Хто каже, що з ним Бог, а насправді Божі заповіді не виконує, не любить своїх братів та сестер, з таким Бога немає», - додав він.

 

Філарет також закликав віруючих подолати «гріх, який розділяє нас». «Бо гріх – це те, що розділяє», - додав патріарх. «І для того, аби ми побудували єдину Помісну православну церкву, нам треба любити», - зазначив він.

 

«Господь побачить, що ми любимо, любимо наших супротивників, і тоді Господь зглянеться на наші молитви», - наголосив Філарет.

 

Нагадаємо, під час спільної з президентом Віктором Ющенком церемонії покладання квітів до пам’ятника жертвам Голодомору 27 липня патріарх Кирило заявив, що на сьогодні в Україні вже є Помісна православна церква. «Є Помісна церква в Україні, якби її не було – не було б сьогодні України», - сказав Кирило.

 

Але, за його словами, на тілі цієї церкви утворилися рани, які потрібно заліковувати. При цьому, за словами Кирила, зцілення прийде тоді, коли ми слідуватимемо певним істинам.

 

Патріарх Кирило зазначив, що першою з них є те, що паствою церковною є всі хрещені православні люди, незалежно від їхньої політичної орієнтації, від їхніх симпатій або антипатій, від їхнього розуміння історії.

 

«Це все паства єдиної помісної церкви. Якщо ми не проектуватимемо на наше церковне життя наші політичні уподобання, то ми звільнимо нашу дискусію від того фону, який сьогодні так обтяжує роздуми про майбутньому православ’я в Україні», - заявив Московський патріарх.
 
 
 
Категорія: Суспільство | Переглядів: 442 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...