«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 02:21:39

Головна » 2009 » Серпень » 7 » Корисні властивості кукурудзи



Корисні властивості кукурудзи
15:58:20
У зернах плодів кукурудзи міститься збалансована кількість білків, жирів і вуглеводів. До речі, серед рослин відшукати білковмісні не так-то і просто, тому кукурудзу варто узяти на замітку тим, хто старається їсти менше м`яса: хоча білка в ній в 3—4 рази менше, але це теж непогано. Окрім цього, в зернах є вітаміни С, В, РР, калій і фосфор. Правда, при вариві їх число зменшується, але близько 20% все-таки залишається.

А РИЛЬЦЕ-ТО В пушку! Але головна лікарська цінність їстівного «золота» — не в апетитних «м`ясистих» зернах, а в тих схожих на паклю світло-коричневих волосках, які обрамляють качан. Вони називаються рильця. Ми безжально викидаємо їх у відро, а ось фармацевти роблять з них ефективні ліки, які так і називаються, — кукурудзяні рильця. Вони продаються в аптеці, але їх без проблем можна використовувати і самому — як свіжими, так і сушеними. Чим же вони такі корисні?

По-перше, роблять жовч менш в`язкою, через що покращується її відтік. Цю властивість варто узяти на замітку всім, хто страждає дискінезіями, хронічними холециститами або просто періодично випробовує тяжкість в правому підребер`ї.

По-друге, мають м`яку сечогінну дію, а значить, корисні тим, хто страждає гіпертонією і набряками. По-третє, сприяють зниженню цукру в крові, тому їх варто приймати діабетикам. І останнє — кукурудзяні рильця мають кровоспинну дію, тому вони будуть корисні всім, хто страждає кровоточивістю, а також жінкам при рясних критичних днях.

ДВА СЛОВА ПРО ОЛІЮ. Напевно багато хто бачив на полицях супермаркетів поряд із звичними пляшками соняшникової олії інші, в т.ч. кукурудзяну, і ставили собі питання: а яке корисне? Так от, в кукурудзяній олії поліненасичених кислот майже стільки ж, скільки і в соняшниковій, і в оливковій. Отже, справа за смаком. Для профілактичного ефекту достатньо щодня додавати в свою порцію салату 1 ст. л. кукурудзяної олії.

КУКУРУДЗЯНИЙ КОСМЕТОЛОГ

 
Кукурудзяне борошно ефективне для видалення комедонів — невеликих чорних крапок на шкірі, що виникають в результаті скупчення шкірного жиру і бруду, що закупорює пори. Для цього 2 ст. л. муки змішують із заздалегідь збитим білком 1 курячого яйця і наносять одержану суміш на обличчя. Після висихання знімають вологим х/б рушником, миють обличчя холодною водою і витирають. В більшості випадків для очищення обличчя від комедонів достатньо 1—2 кукурудзяних процедури.
 
 
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 591 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Ни визы, ни свободные рынки нам пока не светят
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...