«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 04:42:46

Головна » 2009 » Серпень » 11 » Скінхеди-вбивці ґвалтували за відмову вступити в їх банду



Скінхеди-вбивці ґвалтували за відмову вступити в їх банду
14:05:43
 
В липні 2008 року підозрювані здійснили перше вбивство на національному ґрунті. Увечері троє з них вибрали в якості жертви узбека і забили його до смерті.

 

У Приморському краї завершено попереднє розслідування кримінальної справи у відношенні чотирьох членів банди неонацистів. Вони не тільки вбивали іноземців, але також зґвалтували однолітка за відмову поповнити свої ряди.

 

Далекосхідне слідче управління на транспорті при крайовій прокуратурі пред'явили звинувачення чотирьом жителям Владивостока, які підозрюються у ряді злочинів, скоєних з мотивів національної ненависті та ксенофобії, повідомив старший помічник керівника Далекосхідного слідчого управління на транспорті Наталлю Салкіну.

 

"У ході слідства всім чотирьом обвинувачуваним обрана міра покарання у вигляді ув'язнення під варту", - сказала Салкіна.

 

За даними слідства, в квітні 2008 року 17-річний житель Владивостока познайомився з членами неформального молодіжного руху скінхедів. Захопившись їх ідеями, юнак вводив в банду своїх однолітків.

 

"Під'їзд будинку, де збиралися новоспечені скінхеди, був розписаний ними свастикою, рунічеськими символами і написами, які спонукають до вбивства осіб неслов'янської зовнішності", - додала представник прокуратури.

 

Вона розповіла, що в липні 2008 року підозрювані здійснили перше вбивство на національному ґрунті. Увечері троє з них вибрали в якості жертви узбека і забили його до смерті. Труп расисти сховали за гаражі та закидали побутовим сміттям.

 

Про цей злочин дізнався знайомий жертви і за своє мовчання зажадав 40 тисяч рублів. Однак скінхеди розправилися і з ним.

 

У здійсненні другого вбивства брала участь і 22-річна дівчина, яка також приєдналася до банди. Труп убитого всі четверо закопали на пустирі.

 

У серпні 2008 року бонхеди (скінхеди неонацістского толка) напали на ще одного узбека, але тому вдалося вижити. Один з найактивніших членів цієї групи одноосібно забив до смерті ще одного чоловіка.

 

Як розповіла Салкіна, активно залучаючи своїх знайомих в ряди скінхедів, обвинувачені не вибачали тим, хто не бажав поділяти націоналістичні ідеї. "16-річного підлітка, що відмовився вступити в рух, двоє обвинувачуваних зґвалтували", - зазначила представник слідчих органів.

 

За її словами, найбільш активний член цієї банди виготовив гладкоствольну вогнепальну зброю, але застосувати не встиг, так як злочинна група була затримана.

 

Усім підозрюваним висунуто звинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.282 (збудження ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності) КК РФ. Крім того, дії обвинувачених по двом епізодам кваліфіковані за ч.2 ст.105 (вбивство, здійснене групою осіб з метою приховати інший злочин, і вбивство, здійснене групою осіб за попередньою змовою, з мотивів расової та національної ненависті) КК РФ.

 

Ще по одному епізоду обвинуваченим інкримінуються ч.3 ст.30 і ч.2 ст.105 (замах на вбивство, здійснене групою осіб за попередньою змовою, з мотивів расової та національної ненависті) КК РФ.
 
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 556 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Погода у Закарпатті та Ужгороді 22 листопада
Уряд ліквідував Держінспекцію по охороні землі
Таїландська авіакомпанія почала приймати на роботу бортпровідників-транссексуалів
Ужгород заклеїли наліпками: "Я ненавиджу це місто"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...