«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 15:08:49

Головна » 2009 » Серпень » 17 » Закарпаття: Колишній вбивця «перекваліфікувався» на крадіжки телефонного кабелю



Закарпаття: Колишній вбивця «перекваліфікувався» на крадіжки телефонного кабелю
13:21:58
 
У засобах масової інформації неодноразово писалося про явище, назване в народі «брухтоманією». Шалений попит на метал на ринку та масове безробіття в державі – два фактори, що стимулюють розвиток цього явища. Останнім часом основна частина збирачів брухту «спеціалізується», на жаль, на нищенні та псуванні державного й колективного майна.

 

Так, лише цьогоріч «металісти» тричі навідувалися у підвал будинку № 17 на вул.Заньковецької в Ужгороді. Щоразу відрізали до ста метрів телефонного кабелю. Як виріб, цей провід для злодіїв не становить особливої цінності.

 

Хоча й коштує він чималі гроші. Збитки з останньої крадіжки, приміром, сягнули близько шести тисяч гривень. Втім, зловмисників цікавить лише матеріал, з якого він виготовлений, тобто мідь. Засліплені духом наживи, крадії навіть не замислюються про масштаби завданої ними шкоди. Мова йде не тільки про матеріальні, а й моральні збитки. Адже, відрізавши у підвалі будинку телефонний кабель, злодії уже тричі залишали без зв’язку майже сто абонентів. До речі, більшість мешканців – люди похилого віку, яким телефонний зв’язок конче потрібний. Це велике щастя, що в цей час нікому з них не знадобилася ні лікарська допомога, ні допомога міліції чи «еменесників». Адже для відновлення зв’язку потрібно було до тижня часу.

 

Близько п’ятої вечора на центральний пункт охорони Ужгородського МВ ДСО надійшов сигнал тривоги з однієї із квартир цього будинку. На місце події негайно виїхав наряд, який обстежив об’єкт. І тут до працівників служби охорони підбіг чоловік. Це був фахівець із захисту майна ВАТ «Укртелекому». Він повідомив: у них теж спрацювала службова сигналізація, встановлена в підвалі будинку, і саме там зараз орудує злодій. Так на гарячому був затриманий 41-річний непрацюючий ром Артур із села Холмок Ужгородського району. Він мав при собі поліетиленовий мішок з купою уже відрізаних кабелів та ніж.

 

Аби без підозр здавати мідь у пункти прийому металобрухту, зловмисник палив кабелі. Останнього разу, приміром, здав 80 метрів кабелю, за що отримав лише 35 гривень. Наразі Артур дає показання в Ужгородському МУ ГУМВС. Каже, що за вбивство свого часу відсидів 15 років. Після звільнення жив з того, що крав метал. Отож співробітники ужгородської міліції перевіряють, чи не причетний Артур до інших аналогічних крадіжок, повідомляє ВЗГ ГУМВС.

 

Іван ГРИЦАН, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 458 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Гостре для Закарпаття питання – відселення жителів зі зсувонебезпечних територій спробував вирішити Олег Гаваші
Погода у Закарпатті на 18 листопада 2009 року
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...