«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 09:01:14

Головна » 2009 » Серпень » 17 » Підстав для коливання курсу гривні немає



Підстав для коливання курсу гривні немає
20:55:30
Показники зовнішньо-торговельного балансу свідчать про відсутність будь-яких передумов для коливань курсу національної валюти. Про це заявила на брифінгу Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. "Всі показники свідчать, що гривня має зростати. І я звертаюся до НБУ з вимогою терміново привести в порядок ситуацію з курсом гривні, бо далі утримувати економічну ситуацію в таких умовах буде складно", - сказала Прем'єр-міністр.
 
Юлія Тимошенко підкреслила, що в першому півріччі 2009 року порівняно з першим півріччям 2008 року негативне торговельне сальдо України скоротилося майже в 15 разів. Так, за її словами, якщо в першому півріччі 2008 року негативне торговельне сальдо становило 7 мільярдів доларів США, то зараз - 471 мільйон доларів.

Прем'єр також наголосила, що чинному уряду вдається ефективно долати кризові явища, і вже найближчим часом криза в Україні має бути подолана. "Ми реєструємо вже п'ятий місяць позитивну динаміку економіки і можемо впевнено говорити про її стабільне оздоровлення. Уряду і мені особисто, як Прем'єр-міністру, вдається долати кризу, і в цьому вже немає жодного сумніву", - сказала Прем'єр-міністр, звернувшись до всіх українських політиків з проханням не заважати в цій роботі.

Так, за словами Юлії Тимошенко, про це свідчать отримані статистичні дані за результатами 7 місяців роботи української економіки. Як зазначила керівник уряду, якщо річний рівень падіння промисловості у червні становив 32, то вже у липні - 26 відсотків. У липні порівняно з червнем промислове виробництво зросло на 5 відсотків. "Це є достатньо вагомий показник, щоб сказати, що економіка пішла на одужання", - наголосила Прем'єр-міністр.

За словами Ю.Тимошенко, на 6,5 відсотка зросли показники видобувної промисловості. З 2,6 відсотка до 3,8 збільшився річний приріст виробництва в аграрному секторі. Легка промисловість, за словами Прем'єр-міністра, в липні до червня дала приріст 5,5 відсотка. "Це значить, що легка промисловість почала виробляти товари і заміщувати імпорт", - сказала вона.

Особливо Юлія Тимошенко відзначила позитивну динаміку в будівництві та автомобільній промисловості, які, за її словами, у світі першими відчули на собі тиск кризи. Так виробництво транспортних засобів у липні порівняно з червнем зросло на 16,8 відсотка. Виробництво цегли - на 16,3, елементів збірних конструкцій для будівництва - на 14,8, шиферу та покрівельних матеріалів - на 14,6, виробів з асфальту чи аналогічних матеріалів - на 41 відсоток. За словами Прем'єр-міністра, про покращення ситуації в економіці свідчить і зростання виробництва електричної енергії на 11,8 відсотка.

Ю.Тимошенко зазначила, що вже на наступний рік уряд плануватиме позитивний показник промислового виробництва. "Ми можемо впевнено говорити, що до кінця року вийдемо на приріст ВВП. І бюджет, який подаватимемо у вересні від низької бази цього року, буде давати певнений приріст на 3 відсотки ВВП в наступному році", - заявила Прем'єр-міністр.
 
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 482 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Погода у Закарпатті та Ужгороді 22 листопада
Уряд ліквідував Держінспекцію по охороні землі
Таїландська авіакомпанія почала приймати на роботу бортпровідників-транссексуалів
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...