«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 14:02:12

Головна » 2009 » Серпень » 18 » Закарпаття: Браконьєр спалив ліснику гараж з машиною



Закарпаття: Браконьєр спалив ліснику гараж з машиною
14:15:47
 
29-річний Василь з села Богдан на Рахівщині хоча й досить молодий лісник, однак уже фаховий спеціаліст. Щодня долає гірські стежки, обходячи свою дільницю. Знає тут кожне дерево та кущ, усі стежини та струмки. Уже не раз доводилося йому ставати на заваді браконьєрам, припиняти незаконні порубки лісу тощо.

 

Звичайно, така прискіпливість лісника подобалася не всім. Нещодавно, у неділю, Василь зауважив двох односільчан, які поверталися з лісу. За ними уже числилися певні «грішки», тож лісник попередив, щоб не пробували повторювати свої неправомірні діяння, бо матимуть неабиякий клопіт. Тим паче, що тепер у лісі чимало самок з молодняком, який ще не вміє уберігатися від людської немилості. Парубки тільки пробубніли щось у відповідь...

 

Вихідний минув швидко. Але відпочити тієї ночі лісникові так і не вдалося, розбудили його відблиски полум’я за вікном. Виглянув, а там горить його дерев’яний гараж. Василь прожогом вибіг надвір, спробував відчинити ворота, однак вогонь уже охопив і їх. Повідомлення про подію в гірському селі надійшло у пожежну охорону та в міліцію. У Богдан виїхали вогнеборці та слідчо-оперативна група райвідділу. Однак полум’я встигло зробити свою справу: гараж та автомобіль ВАЗ-2107 згоріли дотла.

 

Довелося рятувати від небезпеки сусідні будівлі. Швидке розповсюдження вогню одразу ж наводило на думку, що сталася ця біда з чиєїсь недоброї волі. Цю справу доручили розплутати оперативникам карного розшуку на чолі з керівником цього підрозділу Іваном Гуралем. Насамперед, потрібно було встановити коло підозрюваних. Кому ж заважав лісник? Чи не пов’язано це з його професійною діяльністю?

 

Потерпілий припустив, що йому могли відомстити таким чином згадані молодики - 25-річний Микола і його приятель. А Іван Гураль вирішив детальніше поспілкуватися з ними. Якщо напарник поводився спокійно і мав беззаперечне алібі, то сам Микола давав плутані пояснення. Зрештою, довелося йому зізнатися у скоєному...

 

На лісника цей молодик давно «точив зуба». «Усе його хвилює, усе він знає: ні дерево зрізати, ні звірини вполювати непомітно не вдається», - обурювався Микола. Тієї неділі слова Василя його особливо зачепили.

 

Випивши спиртне з приятелями, вирішив обов’язково відомстити. Не став відкладати у довгий ящик, а тільки-но стемніло, налив у пластмасові пляшки бензин і подався на обійстя лісника. Об’єктом помсти став гараж. Легкозаймиста рідина спалахнула вмить, язики полум’я злизували стіни та покриття, й швидко дісталися автомобіля, який знаходився всередині. Йому також від «червоного півня» дісталося по повній...

 

Тепер Миколі доведеться відповідати за свої протиправні дії, за які «світить» кількарічне ув’язнення, повідомляє ВЗГ ГУМВС.

 

Іван ГРИЦАН, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
 
 

 

Категорія: Кримінал | Переглядів: 545 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Гостре для Закарпаття питання – відселення жителів зі зсувонебезпечних територій спробував вирішити Олег Гаваші
Погода у Закарпатті на 18 листопада 2009 року
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...