«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 18:50:39

Головна » 2009 » Серпень » 18 » Закарпатські пригоди київського «зека»



Закарпатські пригоди київського «зека»
16:12:31
Статистика свідчить, що чимало злочинів, які скоюються у Закарпатті, на совісті «гастролерів».
 
Злочинці різної масті й з різних регіонів України з’їжджаються на Закарпаття в надії поживитися. Один із таких зайдів напав нещодавно на двох закарпатських таксистів.

 

Тривожний виклик

 

- П’ятниця, 31-го липня, видалася загалом спокійною в криміногенному плані. Я саме перебував на нараді в керівництва ГУМВС, коли надійшло тривожне повідомлення про скоєння тяжкого злочину, - розповідає начальник управління карного розшуку закарпатської міліції полковник Володимир Шелепець.

 

- В міліцію зателефонували мешканці села Ірлява Ужгородського району, котрі повідомили, що в колишнім колгоспнім саду знайшли незнайомого чоловіка, прикованого до дерева наручниками...

На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група, прибуло й керівництво міліції. Потерпілим виявився 32-річний ужгородський таксист Віталій. З’ясувалося, що чоловік просидів у наручниках під деревом цілу ніч, волав про допомогу, але почули його аж зранку.

 

Трохи оговтавшись від пережитого, таксист розповів, що отримав пропозицію від свого колеги (останній мав інше замовлення) повезти пасажира з села Кам’яниця Ужгородського району в Мукачево. Оскільки таксисти звикли боротися за кожного клієнта, Віталій погодився прийняти замовлення в надії добре заробити на неблизькому рейсові.

Біля ресторану в Кам’яниці на нього чекав високий молодий чоловік. Він діловито закинув у багажник дві спортивні сумки, сам сів у салон, і «Славута» рвонула у бік Ужгорода.

 

Пасажир виявився не надто говірким, хоча й розповів, що гостював на Закарпатті, дуже сподобалося йому тут, але треба повертатися додому. Коли під’їжджали до селища Середнє, «гість» зауважив, що десь тут неподалік теж є чудовий розважальний комплекс. І висловив намір там заночувати. Таксист розповів, що й справді біля села Андріївка є такий заклад.

 

Тож біля Середнього таксі звернуло з автотраси Київ - Чоп у бік цього села. Коли машина опинилася у безлюдному місці, в колишньому колгоспному саду, пасажир попросив зупинитися: мовляв, треба переодягнутися, а речі в багажнику. Віталій з’їхав з дороги, зупинився і відчинив багажник. Молодик вийняв сумку і якийсь час там вовтузився. Те, що відбулося далі, заставило таксиста забути про сподіваний заробіток...

 

«Хочеш кулю в спину?!»

 

Пасажир раптом витягнув із сумки обріз мисливської рушниці й направив зброю у бік таксиста. «Іди туди!» – показав у бік дерева. Аби до жертви краще дійшло, чого від неї вимагається, зухвалець двічі бабахнув із рушниці в повітря. Далі простягнув таксисту наручники зі словами: «У тебе є вибір: або ти приковуєш себе до дерева, або дістанеш кулю в спину...»

Звісно, чоловік вибрав перше й прикував себе наручниками до дерева. А нападник, перевіривши надійність наручників, сів за кермо “Славути” й рвонув з місця пригоди.

 

Усю ніч бранець волав про допомогу, однак ніхто його не чув. Порятунок прийшов зранку, коли волання ужгородця почули місцеві мешканці й повідомили в міліцію. Коли звільнений таксист розповів оперативникам про те, що з ним відбулося, розпочалося встановлення особи розбійника та його пошук. Словесний опис озброєного нападника та дані на таксі “Славута” були направлені в усі міськрайоргани Закарпатської області.

 

І от в суботу надійшло повідомлення з Мукачева. Охоронець одного з підприємств виявив на узбіччі автомобіль марки “Славута” з відкритими дверцятами, вирваним автомагнітофоном і порозкиданими в салоні паперами. Про підозрілу машину чоловік повідомив телефоном у міліцію. Мукачівські міліціонери, оглянувши авто, виявили відсутність в салоні автомагнітофона. Коли звірили номерні знаки, то з’ясувалося, що це саме той автомобіль, який угнали від таксиста в Ірляві. Але де нападник, і хто він?

 

Невдовзі в Ужгороді знайшли таксиста, котрий купив задешево крадену зі “Славути” магнітолу. З’ясувалося, що її пропонував якийсь довготелесий молодик, опис якого збігався з портретом ірлявського нападника. Маючи таку інформацію, машина розшуку закрутилася на повні оберти. Оперативним шляхом міліціонери невдовзі вийшли на ймовірного нападника. Ним виявився «гастролер» аж із Києва.

 

Закарпатські пригоди київського «зека»

 

29-річний Євген устиг “заробити” вже дві судимості: першу ще по “малолітці”, вдруге сидів за розбій. На волю вийшов у 2005 році, але заробляти на хліб чесним шляхом не хотів. Знову взявся за старе. Свого часу Євген познайомився у Києві із закарпатським заробітчанином - жителем Великого Березного Тарасом. Маючи проблеми кримінального характеру, киянин вирішив сховатися тепер у закарпатця. Два тижні гостював у Березному, завів нові знайомства.

 

Проте злочинець є злочинець. Побачивши в одного з нових друзяк мисливську рушницю, киянин її викрав й зробив з неї обріз. Прихопив і кілька набоїв.

 

Євген вирішив їхати в Івано-Франківськ до своєї тітки. Викликав таксі й поїхав із Березного в Невицьке. Там пообідав у ресторані, хильнув горілочки, далі наказав таксисту їхати на верхів’я гори. Найімовірніше, зловмисник вже тоді планував захопити чужу машину.

 

Однак несподівано у “сімці” від перегріву двигуна (їхати доводилося постійно догори) закипіла вода в радіаторі. Бачачи, що машина не годиться для далекої подорожі, киянин наказав зупинитися в гущавині. Тут несподівано витягнув свій обріз й двічі вистрелив у дерево... Забрав від переляканого таксиста мобільний телефон і наказав викликати йому іншу машину. Але перед тим був момент, коли таксист заледве не розпрощався з життям. Почувши шум двигуна якогось автомобіля (то їхав лісовоз), злочинець навів на таксиста “пушку” зі словами: “Ти що, ментів на мене навів?!”

 

Таксист зв’язався по рації з диспетчером у Березному, але та сказала, що вільних машин немає, й порадила викликати таксі з Ужгорода. На виклик прибуло “Деу-Ланос”, водій якого мав забрати з ресторану гостей і везти на Березнянщину. Думав ще змотатися до Ужгорода, але коли почув, що треба їхати аж до Мукачева, то відмовився й викликав свого товариша - згадуваного водія “Славути”. Що було далі, читач вже знає.

 

Злочинця брали в туалеті 

 

Забравши зі “Славути” 500 гривень, документи та автомагнітолу, Євген вирішив повернутися назад в Ужгород. Переночував у знятій на добу квартирі й вирішив їхати в Івано-Франківськ. Рушницю розібрав і сховав під ванною у знятій квартирі, сподіваючись опісля повернутися до Ужгорода. Але цим планам розбійника завадила міліція.

 

Отримавши оперативну інформацію про те, що зловмисник їде рейсовим автобусом “Ужгород - Івано-Франківськ”, його вирішили брати. Але робити це слід було обережно, аби озброєний злочинець (ніхто ж не знав, що той не має рушниці при собі) не вчинив в автобусі стрілянини. Взяли його аж у Міжгір’ї, вибравши момент, коли під час зупинки на вокзалі пасажир пішов без речей в туалет. Там його і скрутили. В сумці пасажира міліціонери знайшли один патрон до мисливської рушниці й два штик-ножі. Якихось 20 з лишком кілометрів відділяло втікача від Івано-Франківської області, де він думав переховатися. Не вийшло...

 

Тепер київський розбійник сидить в слідчому ізоляторі. Йому доведеться відповідати за скоєння кількох злочинів: пограбунку, розбійного нападу на таксиста та замаху ще на один розбійний напад. Не виключено, що під час розслідування випливуть нові епізоди злочинної діяльності в нашому краї київського “гастролера”, повідомляє майор міліції Михайло Пискач із ВЗГ ГУМВС.

 

Іван ГРИЦАН, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
 
 

 

Категорія: Кримінал | Переглядів: 524 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...