Учені з університету Мінессоти з`ясували, що будь-який свіжовичавлений фруктовий сік запобігає розвитку ожиріння і значно знижує ризик захворювання цукровим діабетом, повідомляє видання MIGnews.com.
У багаторічному дослідженні, результати якого були опубліковані в журналі Experimental Biology, взяли участь більш як 14 тисяч американців (чоловіків і жінок) у віці від 19 років. В результаті аналізу одержаних даних учені змогли з високим рівнем достовірності визначити, що щоденне вживання склянки свіжовичавленого фруктового соку на 38 відсотків зменшує ризик виникнення ожиріння і на 52% - цукрового діабету.
Крім цього, автори статті акцентували увагу читачів наукової праці на тому, що споживачі фруктового соку не відчувають нестачі вітамінів, рідше хворіють на застудні захворювання і демонструють велику фізичну активність, ніж ті, хто не включає свіжовичавлений сік в свій щоденний раціон.
|