«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 00:25:48

Головна » 2009 » Серпень » 20 » Закарпаття: Відкриття нового дитсадка



Закарпаття: Відкриття нового дитсадка
18:43:56
У день Великого Спаса, Преображення Господнього, у с. Крайниково на Хустщині відкрили реконструйований дошкільний навчальний заклад. На урочистостях у селі побували голова облдержадміністрації Олег Гаваші, голови місцевих райдержадміністрації Володимир Кащук та ради Іван Мішко. 
 
– Діти – наше майбутнє, для них нічого не шкода, – наголошували учасники події. Відтак крайниківська малеча вітала гостей хлібом-сіллю, віршами та піснями. 

 

Керівник краю відзначив, що цьогоріч, як і в попередні роки,  багато уваги приділяється розвиткові соціальної інфраструктури області. Це і заклади охорони здоров’я, культури, освіти.

 

– На цьому наголошував і Президент України Віктор Ющенко на нараді, яка нещодавно відбулася в Одесі. Одним із пріоритетних напрямів розвитку освіти є розширення мережі дошкільних закладів, – підкреслив Олег Гаваші. – Закарпаття тут відстає. У нас охоплення дітей дошкільними закладами – 40 відсотків, а в цілому по Україні – 50.

 

Але, як повідомив голова облдержадміністрації, з початку року додатково запрацювало ще сім дитсадків. На 2,5 тисячі більше дітей, ніж торік, виховується у дошкільних навчальних закладах. До кінця 2009-го у десятьох районах планується здати ще десять дитсадків. Крім того, що ремонтуються та відкриваються нові дошкільні заклади, велика робота ведеться й зі збільшення груп в уже діючих. До кінця року ще в 39 закладах поповняться групи.

 

Пригадав  керівник краю і 90-ті роки, коли через  важку економічну ситуацію закривалися й дитсадки, а педагоги не отримували зарплатні.

 

Нині  робота спрямована на відновлення подібних закладів, і крайниківський дитсадок – один із них. Кілька років він не працював. Але завдяки спільним зусиллям обласної, районної та сільської влади дитсадок ожив.

 

– До ремонту тут протікав дах, завівся  грибок, – пригадує завідувач закладом Ангеліна   Кемінь. – Батьки, звісно, обходили нас.

 

Нині  ж на подвір’ї – дитячий сміх, у кімнатах вирує життя.   Від заяв батьків нема відбою, – тішиться завідувач й дякує владі, будівельникам, усім, хто долучився до благородної справи.

 

Та  поки що тут можуть прийняти не більше 60 маленьких вихованців.

 

Заклад  – нетиповий. Однак на  комфорт  тут не поскупилися. За додаткові кошти, 300 тисяч гривень, що були виділені з обласного бюджету, закупили обладнання, впорядкували територію. Дитсадок забезпечено водопостачанням, є сучасні санвузли, власна котельня.

 

Світлана  Матушевич, мама трирічного Дениса, не нарадується. За словами пані Світлани, її Дениса прийняли без проблем, лише заяву написала.   Хлопчик теж задоволений.

 

– Дай, Боже, щоб у кожному селі були подібні умови, – зауважив Олег Гаваші, оглядаючи дитсадок.

 

На  свято у Крайниково поважні гості  прийшли не з порожніми руками. Голова облдержадміністрації подарував дітям музичний центр, а голова райдержадміністрації Володимир Кащук – бібліотечку літератури, повідомили zakarpatpost.net в Управлінні  інформації та зв’язків із  громадськістю облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 491 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Ни визы, ни свободные рынки нам пока не светят
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...