«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 10:26:22

Головна » 2009 » Серпень » 23 » Закарпаття відзначає повноліття держави



Закарпаття відзначає повноліття держави
11:34:13
 
Народ України святкує 18-ту річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія наших предків - бути господарями на своїй українській землі. Урочисті збори з нагоди Дня незалежності України відбулися по обіді, 21 серпня, в сесійній залі облради.

У своєму виступі голова облдержадміністрації Олег Гаваші відзначив, що урочистості, які проходять у містах і селах нашої країни, підтверджують, що поява на карті світу незалежної України стала торжеством правди та історичної справедливості. Вона достойно увінчала боротьбу багатьох поколінь наших співвітчизників за свою суверенну державу.

 

– Особливо приємно, що до процесу державотворення долучилися і наші краяни. Карпатська Україна, 70-тиріччя проголошення якої ми святкували у цьому році, отримала визнання української історії і сучасної політичної науки, – сказав Олег Гаваші. – Сьогодні, незважаючи на економічну кризу, Закарпаття зустрічає 18-ту річницю Незалежності України з певними досягненнями в різних сферах суспільного життя. За відсутності державного фінансування вдалося продовжити будівництво і реконструкцію цілої низки освітянських об’єктів. За І півріччя 2009 року зросли видатки у медицині області на 11,3 відсотки у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року. Постійна увага приділяється забезпеченню належних умов роботи медичних закладів. Цими днями для них виділено 43 автомобілі.

 

Крім того, ріст видатків на придбання медикаментів дозволив  вперше у минулому році стовідсотково забезпечити потребу у фінансуванні статтіМедикаменти та перевязувальні матеріалидля хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні  у  обласних закладах охорони здоровя. Незважаючи на фінансові труднощі, обсяг видатків для цієї мети у поточному році не зменшився. Зміцнюється матеріально-технічна база закладів охорони здоров’я.

 

У своєму виступі керівник краю згадав також і минулорічний липневий паводок й подякував усім, хто брав активну участь у ліквідації його наслідків.

 

– Україна, в тому числі й Закарпаття, переживають нині непрості часи за роки незалежності. Кризи – фінансова, економічна, енергетична, накочуючись одна на одну, заподіяли великої шкоди. Але багато в чому вони стали уроком та випробуванням, як для всіх рівнів влади, так і для всього народу. На зрілість, на терпимість, на самодостатність, – сказав голова.

 

– Ми вкотре переконалися, що не політичне протистояння, а тільки консолідація зусиль і можливостей забезпечить вихід із цього  важкого становища.

Наприкінці виступу голова облдержадміністрації озвучив мрію – щоб в найближчі роки наша держава вирвалась із тенет економічної кризи, всіх інших труднощів, незгод і стала в ряд найрозвинутіших, найсильніших держав світу. – Для цього є всі підстави. Разом ми маємо докласти всіх зусиль, аби наповнити незалежність нашої країни справжнім змістом, щоб наблизити розквіт України. А в тому, що Україна  стане сильною державою – я переконаний  твердо, – підсумував Олег Олодарович.

 

Своїми думками щодо своєрідного повноліття України  поділилися з присутніми доктор історичних наук, професор УжНУ, голова фракціїДемократична платформав Закарпатській обласній раді 1990-1994 років Михайло Тиводар, випускник Ужгородської лінгвістичної гімназії 2009 року, нині студент Київського національного університету ім.Т.Г.Шевченка, майбутній історик Станіслав Грещишин.

 

Опісля голова облдержадміністрації Олег Гаваші виконав почесну місіювручив кращим закарпатцям державні нагороди, грамоти та подяки облдержадміністрації.

 

Згідно з Указами Президента України Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено Виноградівського міського голову Степана Бочкая, заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимира Брича, голову Великоберезнянської районної ради Василя Канюка, заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Михайла Поповича, голову Міжгірської райдержадміністрації Івана Романа, депутата Хустської райради Федора Турчина. Багатьом присвоєно почесні звання, зокрема, «Заслужений працівник промисловості України» –гендиректору ТзОВ «ЕНО Меблі Лтд» Євгенові Кунинцю, «Заслужений працівник освіти України» – завідувачу дошкільного навчального закладу №21 «Ластовічка» Вірі Жменяк, проректорові з навчальної роботи Ужгородського національного університету, завкафедри оптики Олександрові Сливці та іншим. Також Олег Гаваші від імені Президента України вручив подяки мешканцям села Дубрівка Ужгородського району Іванові та Марії Пересолякам, жителям села Медведівці Мукачівського району Івану та Олені Калиничам – батькам кращих військовослужбовців строкової служби Сухопутних військ Збройних Сил України.

 

Відтак в.о. голови облради Михайло Мартин вручив нагороди, грамоти та подяки обласної ради.

 

Від урочистого зібрання до пам’ятника Великому Кобзареві Тарасу Шевченку було покладено живі квіти.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 922 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Гостре для Закарпаття питання – відселення жителів зі зсувонебезпечних територій спробував вирішити Олег Гаваші
В Україні повністю заборонять рекламу ліків
Погода у Закарпатті на 18 листопада 2009 року
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...