«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 01:33:13

Головна » 2009 » Серпень » 24 » Закарпаття: Розважитись хочете, або бізнес на «живому товарі»



Закарпаття: Розважитись хочете, або бізнес на «живому товарі»
10:26:58
Делікатною проблемою є виявлення місць розпусти або фактів звідництва та боротьба з проституцією.
 
Служба по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, створена в міліції всього лиш кілька років тому. Її працівники борються з нелегальною міграцією, торгівлею людьми, проституцією та звідництвом, розповсюдженням порнографії…

 

Навала «чорних» не стихає

 

Як розповідає заступник начальника ВБЗПТЛ ГУМВС області Тарас Белінський, за 7 місяців року за матеріалами працівників відділу порушено 41 кримінальну справу, з яких 17 - за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Незважаючи на всі заходи протидії, потік нелегальної міграції в область збільшується. Пов’язано це в першу чергу з погіршенням політичної, економічної та демографічної ситуації в країнах Південно-Східної Азії та Африки.

 

Найбільшими постачальниками нелегальних мігрантів є Пакистан, Афганістан, Індія, Бангладеш. Недавно на Закарпатті затримали шукачів щастя аж із Монголії. Нелегали з країн Центральної Африки штурмують здебільшого кордони Іспанії, Італії, Греції.

 

Усі вони проходять довгий шлях до омріяної Європи. Спочатку на цілком законних підставах потрапляють в Росію, користуючись безвізовим режимом, що існує у багатьох країнах з нашими сусідами. Потім уже з території Росії різні ділки нелегально переправляють іноземців на територію України, а далі на Закарпаття - ближче до західного кордону.

 

Організатори бізнесу на «живому товарі» добре відають про всі нюанси законодавства. Наприклад, якщо іноземний кордон перетнула сім’я з дітьми, то нелегалам надають тимчасовий притулок, тобто їх не повертають на територію України. Або якщо затримали далі, ніж за 50 кілометрів від кордону, на них також не розповсюджуються вимоги про репатріацію.

 

Міліціонери затримали вже 15 груп нелегальних мігрантів. Попалися і два організатори цього злочинного бізнесу та 14 їхніх посібників і перевізників. Якщо раніше нелегали намагалися перетнути переважно українсько-словацький кордон, то тепер прямують і в Угорщину та Румунію. Почастішали затримання громадян Молдови.

 

Розважитись хочете?

 

Ще однією важливою ланкою у діяльності ВБЗПТЛ є охорона суспільної моральності. Це, зокрема, недопущення розповсюдження творів, що пропагують культ насильства та жорстокості. В області виявлено три факти збуту таких фільмів, винуватців притягнуто до відповідальності.

 

Діє спеціальна комісія, яка затверджує перелік фільмів, що входять до заборонених, ведеться їх спеціальний облік, відслідковується їхня поява у продажу. Також триває боротьба з розповсюдженням порнографічної продукції. Стражі порядку зафіксували вісім подібних фактів, збутників порнофільмів затримували на вокзалах, ринках тощо.

 

Ще однією делікатною проблемою є виявлення місць розпусти або фактів звідництва та боротьба з проституцією. З цією метою проводяться спеціальні операції, зокрема «Нічне місто», під час яких перевіряються готелі, розважальні заклади, сауни тощо. «Грішать» постачанням дівиць легкої поведінки таксисти. Для платних сексуальних забав надають приміщення власники готелів, дехто навіть здає коханцям власне житло.

 

Так, нещодавно в одному з відомих готелів Ужгорода міліціонери затримали 32-річного таксиста, жителя одного з сіл Ужгородщини, який за відповідну нагороду запропонував 22-річному молодику двох дівчаток для сексуальних утіх. Інший ужгородський таксист втягнув у проституцію 19-річну місцеву жительку, за відповідну суму доставляв її клієнтам.

За заняття проституцією працівники міліції склали 49 адмінпротоколів.

 

Хоча за звідництво та примушування чи втягнення до заняття проституцією передбачене кримінальне покарання.

 

Нерідко секс-послуги пропонуються через Інтернет. Міліція відслідковує подібну інформацію. Нещодавно на цьому попався житель Виноградівщини.

 

Мати продала власну доньку

 

Порушені також кримінальні справи й за статтею «Торгівля людьми». Одна з них - за фактом продажу матір’ю своєї дитини. Це сталося в Берегові. 38-річна смаглявка Ержіка продала свою 5-річну доньку одноплемінниці для заняття жебракуванням.

 

А мукачівські торговці «живим товаром» намагалися вивезти в Росію жительку Березнянщини з метою продажу в бордель. Завдяки правоохоронцям закарпатку повернули додому. Законодавство передбачає за цей вид злочину від 3 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

За словами міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, торгівля людьми має транснаціональний організований характер. Затримано вже понад 30 іноземних громадян, які брали участь в міжнародному трафіку з торгівлі «живим товаром». Лише за півроку в Україні виявлено 197 злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми.

 

До кримінальної відповідальності притягнуто 70 осіб. Встановлено місцезнаходження та повернуто в Україну 229 потерпілих від торгівлі людьми, у т.ч. 35 неповнолітніх. Ліквідовано 8 злочинних груп, що діяли у цій сфері, повідомляє майор міліції Михайло Пискач із ВЗГ ГУМВС в Закарпатській області.

 

Іван ГРИЦАН, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
 

 

Категорія: Кримінал | Переглядів: 514 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Ни визы, ни свободные рынки нам пока не светят
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...