«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 18:37:58

Головна » 2009 » Серпень » 24 » Закарпаття кримінальне: На даму - з «розочкою»...



Закарпаття кримінальне: На даму - з «розочкою»...
11:50:44
Злочинці в пошуках грошей та цінностей стають щоразу зухвалішими.

 

З настанням економічної кризи особливо активізувалися злодії та грабіжники. Злочинці в пошуках грошей та цінностей стають щоразу зухвалішими. Не лякає їх навіть те, що віднедавна, зі змінами законодавства щодо настання кримінальної відповідальності, загриміти в тюрму можна навіть укравши добра на 65 гривень.

 

Нехороший «кавалер»

 

18-річна жителька Тересви Тячівського району Людмила зі своєю подругою поверталися додому, коли надворі вже смеркло. Вулиці селища були майже безлюдні. Несподівано з-за рогу з’явився якийсь незнайомий молодик і попрямував до дівчат. Витягнувши з-за спини руку, в якій тримав розбиту пляшку (так звану «розочку»), грабіжник наказав: «Давай сумку!»

 

Людмилина сумка, в якій було 100 гривень та косметика, опинилася в руках нападника. Коли грабіжник зник і дівчата трохи отямилися, потерпіла зателефонувала на 102. Оперативний черговий Тячівського райвідділу міліції направив у Тересву співробітників карного розшуку та дільничних інспекторів. Стражі порядку спільно з потерпілою на автомобілі об’їжджали вулиці селища. І раптом біля одного з розважальних закладів Людмила зауважила свого кривдника. Невдовзі з ним уже спілкувалися міліціонери. Молодика доставили в райвідділ для встановлення особи.

 

Як з’ясувалося, це був 20-річний Юрій з села Верхнє Водяне Рахівського району. Свого часу молодик вже притягався до кримінальної відповідальності. Тепер у Рахівському суді перебуває на розгляді ще одна кримінальна справа за фактом скоєного Юрієм пограбунку. Не виключено, що в молодика набереться й інших «грішків».

Злодії «обмивали» крадене на «малині»

 

Продавець приватного магазину в Тересві, прийшовши вранці на роботу, виявила на дверях з тильного боку розбите скло. З торговельного закладу зникли радіоприймач, тютюнові та горілчані вироби. Власник крамниці повідомив про крадіжку в міліцію.

 

В.о. начальника карного розшуку Тячівського РВ ГУМВС Віталій Кубинець доручив вести цю справу оперуповноваженому Юрію Ковачу. Разом з оперативником працювали дільничний міліціонер Роман Гряділь та його помічник Василь Шафар. Передовсім міліціонери вирішили перевірити спецконтингент, схильний до скоєння крадіжок. На одній з «малин» правоохоронці застали застілля. Компанія нероб веселилася під музику з... украденого в магазині радіоприймача.

 

З’ясувалося, що все це добро доставив вночі 36-річний Іван. Чоловік живе в с. Приборжавське Іршавського району та якимось чином потрапив у Тересву на Тячівщині, де й скоїв злочин.

 

Від злодіїв потерпіли й жителі іншого тячівського села - Тереблі. Родичі 86-річного пенсіонера зауважили, що з шафи вітальної кімнати зникла велика сума грошей: 20 тисяч гривень та близько двох тисяч доларів. Про крадіжку повідомили в міліцію. Оскільки працівники карного розшуку жодних слідів проникнення не виявили, тож почали з’ясовувати, хто перебував у будинку того злощасного дня, коли обікрали старенького. Згодом з’ясувалося, що це справа рук одного з гостей - 49-річного Івана. Невдячним виявився гість...

 

«Домушник» заліз через вікно

 

38-річний житель Буштина зранку порався на обійсті. В обідню пору йому потрібно було зателефонувати і чоловік зайшов у будинок, де напередодні залишив свій телефон. Однак дорогої «Нокії-6300» на місці не виявилося. Добре пошукавши й зрозумівши, що тут не обійшлося без злодія, чоловік повідомив у міліцію. Невдовзі оперативники карного розшуку встановили: «мобільник» поцупив 46-річний житель Рахова. Вичекавши момент, коли в хаті нікого не було, злодій проник всередину через незачинене вікно. Телефон повернули власнику, а злодій має клопоти з міліцією.

 

Жертвою злодіїв став ще один тячівець, 36-річний житель селища Усть-Чорна. Чоловік в обідню пору у справах відлучився з дому буквально на годину. Коли повернувся, виявив, що двері будинку виламані. Метнувся до сховку, а гроші (4 тисяч гривень) зникли. Господар зателефонував у правоохоронні органи.

 

В Усть-Чорну виїхали працівники Дубівського відділення міліції. Особу злодія того ж дня встановили. Це був місцевий 25-річний житель Михайло. 50 украдених гривень він уже встиг пропити, решту вилучили. Зловмисника затримали і тепер з’ясовують, чи не причетний він до скоєння інших злочинів, повідомляє майор міліції Михайло Пискач із ВЗГ ГУМВС.

 

Іван ГРИЦАН, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 486 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...