На Закарпатті відбувся фестиваль, присвячений сливам.
Ще один серед закарпатських кулінарних заходів проходив у селі Нове Клинове, що славиться вирощуванням слив. Тут вони ростуть чи не на кожному обійсті, а господині хизуються одна перед одною рецептами сливової смакоти.
Традиційні кулінарні витвори з місцевим смаком - саме те, що потрібно під час кризи, вирішили в селі. І запросили гостей на фестиваль сливових десертів.
На фестивальному майданчику можна було побачити як робиться традиційний закарпатський леквар (густе сливове повидло, що вариться в казані на вогнищі без додавання цукру), дізнатись рецепти приготування гомбовців зі сливами та різноманітних пирогів, і, звичайно, скуштувати тільки-но приготовлену знамениту закарпатську сливовицю - горілку зі слив.
|