«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 12:29:33

Головна » 2009 » Серпень » 31 » Закарпатський ринок нерухомості стоїть



Закарпатський ринок нерухомості стоїть
12:34:11
Через брак попиту експерти прогнозують восени десятивідсоткове здешевлення нерухомості. Мало хто купує житло, мало хто його хоче продати. Одні чекають цінового дна, інші – зростання вартості. Одні бояться продешевити, інші – переплатити. Яка ситуація буде через два місяці чи півроку нині не скаже ніхто.

І все ж попри це Закарпаття відрізняється від інших регіонів України. У Києві на нас дивляться і дивуються.

"На відміну від більшості областей України, де попит на нерухомість різко впав через брак грошей у населення, у західних регіонах ще залишився запас міцності. Тамтешні жителі готові вкладати в придбання квартир гроші, зароблені в Європі. Однак останнім часом, вловивши тенденцію здешевлення квадратів, вони відкладають угоди, зводячи нанівець спроби рієлтерів підняти ціни".

Такий висновок ми знайшли на одному з усеукраїнських сайтів, що спеціалізується на продажу нерухомості. Зацікавившись, почали порівнювати вартість житла в Ужгороді і в інших обласних цент рах. Не секрет, що до кризи цінина нього в нашому обласному центрі (як і в більшості західних регіонів) були роздутими, як ніде в країні. Приміром, ще наприкінці минулого року "одиничка" в Ужгороді коштувала близько 50 тис. доларів. Традиційно журналісти порівнювали вартість нашого житла з ситуацією в європейських країнах. Доходили цілком адекватного висновку, що Ужгород за цінами на нерухомість нічим не поступається Будапешту. У той же час на інші обласні центри України увага чомусь не звертається. Хоча, напевно, варто б, оскільки наші цифри цілком порівнянні або навіть перевищують аналогічні показники деяких міст-мільйонників, не кажучи вже про менші обласні центри. Приміром, житло у Вінниці було дешевше на 15–20 %, а в Полтаві або Кіровограді – майже на третину.

Після кризи ціни на квадратні метри впали. У деяких пропозиціях навіть удвічі. Нині, до прикладу, однокімнатні квартири намагаються продавати по 25–35 тисяч доларів. Директор одного з ужгородських агентств нерухомості пані Тетяна каже, що в якийсь момент почалося тимчасове пожвавлення попиту через активізацію заробітчан.

"Багато хто з них, повернувшись на батьківщину, вкладає накопичене в поліпшення житлових умов. Купують квартири й ті, хто зумів зберегти роботу в Європі", – відзначає експерт. Пані Тетяна додає, що найбільшу популярність в Ужгороді й далі мають найдешевші одно- й двокімнатні квартири. Щоправда, тільки-но власники житла побачили, що трохи пожвавився попит, одразу ж спокусилися на прибуток і підняли ціни. А оскільки наші люди тричі порахують, перш ніж заплатити, жадібність власників квартир обернулася для ринку черговим спадом активності. Нині житла майже не купують.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 519 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Гостре для Закарпаття питання – відселення жителів зі зсувонебезпечних територій спробував вирішити Олег Гаваші
В Україні повністю заборонять рекламу ліків
Погода у Закарпатті на 18 листопада 2009 року
В мировом океане найдены почти 18 тысяч неизвестных видов
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Самое лучшее настроение люди переживают в особое свободное время
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...