«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 17:58:26

Головна » 2011 » Квітень » 21 » 6000 малозабезпечених ужгородців безкоштовно отримають дисконтні картки на покупки



6000 малозабезпечених ужгородців безкоштовно отримають дисконтні картки на покупки
15:31:07
 
 
В Ужгороді розпочався проект «Підтримка вразливих верств населення міста Ужгород в період кризи шляхом впровадження системи соціальних знижок».

Під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі керівник проекту Олександр Коваль розповів, що для 6000 малозабезпечених громадян міста буде запроваджено систему соціальних знижок, щоб допомогти їм пережити фінансово-економічну кризу. До участі в проекті залучать не менше 100 торгово-сервісних закладів Ужгорода. Виконавцем проекту є Молодіжний інформаційний центр Закарпаття у партнерстві з Фундацією імені князів-благодійників Острозьких за підтримки Консорціуму МБФ «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону» Карпатський фонд» та Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження».

Віктор Пражмовський (м. Рівне), керівник програми соціального дисконту розповів, що система соціальних знижок була розроблена з метою покращення добробуту пересічного громадянина. Безкоштовну дисконтну картку надаватимуть одразу із каталогом знижок, в якому міститиметься інформація про торгові точки, що надають знижку. «Споживачі зможуть користуватися дисконтною карткою у різних магазинах та установах. Картка дасть можливість звичайній сім’ї економити від 1000 і більше гривень на рік, - каже В. Пражмовський. - Якщо узяти до уваги усіх 6 тис. ужгородців, які безкоштовно отримають картку, то загалом вийде 6 млн грн економії на рік. Таку суму місцевий бюджет не може виділити одноразово на допомогу людям. Та й водночас слід наголосити, що ми не даємо гроші, а даємо інструмент, який допоможе людям зекономити кошти».

Знижки стосуватимуться не лише харчових продуктів, а й одягу, стоматологічних послуг, товарів для дітей, перукарні, навіть будівельних чи юридичних послуг тощо.

Таку ж картку згодом зможуть отримати усі бажаючі, оскільки її можна буде придбати. Це дозволить не лише економити для своєї сім’ї, а й здійснити пасивну благодійну пожертву для видачі безкоштовних карток малозабезпеченим (4 продані картки дають змогу видати одну картку безкоштовно). Крім того, третина коштів від реалізації карток спрямовуватиметься на втілення різноманітних благодійних ініціатив.

Малозабезпечені сім’ї для отримання карток обиратимуть за допомогою органів місцевої влади, можна також самостійно звернутися до організаторів проекту (за тел. 44 02 28).

Як розповів секретар Ужгородської міської ради Віктор Щадей, в Ужгороді мешкають близько 25 тис. пенсіонерів і понад 4 тис. інвалідів. «6 тис. карток – це суттєва допомога ужгородцям. Зі свого боку органи місцевого самоврядування нададуть усю допомогу, яка буде необхідна, щоб люди отримали змогу стати учасниками соціального такого проекту», - сказав В. Щадей.

Система соціальних знижок у рамках проекту вже запроваджена у Рівненькій області, Івано-Франківську, Чернівцях, у перспективі – Львів та решта областей України.

За словами Віктора Пражмовського, після успішної реалізації цього проекту планується впроваджувати іменні пластикові дисконтні картки, а згодом – муніципальні картки.

Джерело: http://rionews.com.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 337 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
Сегодня финальный матч Кубка Украины по футболу, в котором встретятся "Таврия" и "Металлург".
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...