«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 18:45:23

Головна » 2010 » Серпень » 19 » 6 корисних властивостей морської води



6 корисних властивостей морської води
10:05:32
Морська вода – одночасно і цілющий, і косметичний засіб. Бажаєте оздоровитись, схуднути і незвичайно покращати – пакуйте валізи – і в дорогу, до моря!
Від усіх хвороб

Теплі хвилі, яскраве сонце, напоєне екзотичними ароматами повітря, незрівнянне зоряне небо, яке буває тільки на півдні, а також майже обов`язкові романи і романтика – що ще потрібне для щастя? Справді море лікує не тільки тіла, але і душі. Скажіть, ну де ще можна так вдало сумістити лікування із захопленням?

Хвилі дають шкірі ефект легкого масажу, збагачують організм киснем, покращують роботу кровоносних судин, знижують тиск. Тому помірні морські купання рекомендують кардіологи.

Вода морів і океанів нормалізує терморегуляцію, підвищує життєвий тонус, має загартовуючу дію, зміцнює захисні сили організму. А ще – покращує циркуляцію крові, збільшує кількість червоних кров`яних тілець і нормалізує серцевий ритм, завдяки чому морські ванни прописують своїм немолодим пацієнтам геріатри.
Солоні води забезпечують організм негативними іонами, які нейтралізують надлишок шкідливих позитивних, які міські жителі накопичують в кам`яних джунглях. Завдяки цьому море має антистресову дію, що відмінно відоме невропатологам.

А ще море дарує нам величезну кількість корисних речовин, які нормалізують обмінні процеси і благотворно діють на ендокринну систему і гіпоталамус. Йод, яким багата морська вода, активізує мозок, покращує пам`ять, налагоджує роботу щитовидної залози. Будь-якій людині, страждаючій хронічними лор-захворюваннями і частими застудами, лікарі завжди радять з`їздити до моря.

Крім купання, не заважають полоскання горла і промивання носа підігрітою до 37°С морською водою. Полоскати рот цією корисною рідиною радять і стоматологи: справжня морська вода містить куди більше цілющих речовин, ніж найкраща зубна паста з морськими мінералами, а кисень, що міститься у воді, сприяє природному вибілюванню усмішки. Правда, перш ніж полоскати горло морською водою, потрібно переконатися, що вона чиста.

З піни морської
До складу морської води входять йод, кальцій, калій, кремній, натрій, магній, марганець, фосфор, залізо, нікель, мідь, миш`як, кисень, азот, неон, гелій і багато інших елементів. Все це багатство ми вбираємо через пори і капіляри. Що багатший і концентрированніший сольовий склад морської води, то інтенсивніше відбувається живлення шкіри.

Згідно таласотерапії, максимум корисних речовин шкіра може одержати з води, підігрітої до 37 °С, але і після купання в звичайній морській воді з середньою температурою 20–25 °С корисний ефект зберігається. Насичуючись мінералами і солями, шкіра стає еластичнішою і пружною, зменшується набряклість. Морська вода особливо корисна для проблемної шкіри: вона змиває з її поверхні мікроби, зайве сало.

Солона вода точить не тільки камені, але і відточує наші фігури. Висока концентрація корисних речовин допомагає інтенсивному виведенню токсинів з організму. До того ж хвилі проводять легкий «антицелюлітний» масаж тіла, а якщо суміщати купання із спортивними іграми на воді або просто енергійно плавати, то апельсинова кірка танутиме на очах. До речі, йод, яким багаті морські мікроорганізми, додатково спалює жирові відкладення в проблемних місцях.
 
Шість морських правил
•Перед тим як увійти до води, проведіть хвилин 10 в тіні, щоб уникнути різкого температурного контрасту між водою і повітрям.
•По приїзді на курорт перші дні краще купатися один раз в день. Потім кількість морських ванн можна збільшити до 2–3 разів на день.
•Не сидіть у воді до по синіння. Переохолодження може спровокувати застуду, бронхіт, цистит, загострення хронічних болячок. Якщо ви все-таки замерзнули, терміново виходьте на берег і енергійно розітріться махровим рушником.
•Не купайтеся відразу ж після їжі – це шкодить травленню, і не здійснюйте запливи на голодний шлунок. Це може викликати слабкість і напад тахікардії.
•По виході з моря не поспішайте під душ – дайте шкірі ввібрати корисні речовини.
•Якщо перебування в морі вам протипоказане за станом здоров`я, просто обливайтеся морською водою або робіть ножні ванни.

До речі
Термін «таласотерапія» (лікування морем) ввів німецький лікар Фрідріх Вільгельм фон Халем ще в XVIII столітті. Приблизно в той же час англійський фізіолог Річард Рассел опублікував книгу про цілющість морської води. З тих пір лікарі стали прописувати своїм пацієнтам морські купання, немов мікстуру.

Які пляжі кращі – піщані або гальчані?
По гальці корисно ходити босоніж – стимулювати на підошвах активні точки, які пов`язані зі всіма внутрішніми органами. Прогулянка зигзагами: вода – суша, прохолодне море – гарячі камені – прекрасне загартування.

А в пісок приємно зариватися. Тільки ділянку серця залиште відкритою. Провести 15–20 хвилин в гарячому піску корисно при остеохондрозі, проблемах з суглобами, простатиті і гінекологічних захворюваннях.
 
health.unian.net
 
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 414 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...