«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 04:46:36

Головна » 2010 » Вересень » 22 » Антимонопольний комітет досліджує зростання цін на газетний папір



Антимонопольний комітет досліджує зростання цін на газетний папір
12:14:10
 
Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав розслідування на ринку газетного паперу, реагуючи на звернення голови Національної спілки журналістів України та керівників провідних українських газет щодо безпідставного підвищення вартості цієї продукції.
Як повідомили в АМКУ, голова Комітету Олексій Костусєв зазначив, що доручив управлінню контролю ринків промисловості оперативно досліджувати порушене у зверненні питання і встановити істину у цій справі.

За словами голови Комітету, офіційні запити з вимогою надати економічне обґрунтування зростанню вартості реалізації газетного паперу були направлені в ТОВ Серпень-Україна, ТОВ Візаві Лтд і ТОВ Прем'єр-папір. Ці підприємства повинні протягом тижня надати Комітету підготовлені та завірені в установленому порядку документи, що будуть ретельно проаналізовані.

"Антимонопольний комітет дуже занепокоєний тим, що сьогодні на ринку газетного паперу почали відбуватися події, які спонукають керівників провідних друкованих ЗМІ виступати з публічними зверненнями до державних інстанцій. Вважаю, що це свідчить про серйозність ситуації, якої ми, безперечно, надамо належну правову оцінку. Якщо тут дійсно має місце цінова змова виробників і постачальників газетного паперу, то її буде припинено, а порушники - покарані ", - зазначив глава АМКУ.

Раніше з публічним зверненням до Прем'єр-міністра України Миколи Азарова та голови АМКУ звернулися голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко, головний редактор газети Голос України Анатолій Горлов, головний редактор газети Сільські вісті Василь Грузин, головний редактор газети Україна молода Михайло Дорошенко і головний редактор газети Факты и комментарии Олександр Швець. Вони поскаржилися на безпідставне, на їхню думку, підвищення вартості продукції, яка є складовою виробництва газет, і попросили оперативно розібратися з ситуацією, що склалася на ринку.

Зазначимо, в 2009 році в українських друкарнях було надруковано на 20% менше газетних сторінок, ніж у 2008. У Європі та США падіння обсягів друку було ще більш відчутним.
 

 
Категорія: Україна | Переглядів: 454 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Офіційний курс валют на 10 вересня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...