«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 13:15:31

Головна » 2009 » Грудень » 7 » Автопарк Ющенка щорічно обходиться державі у 2,7 млн гривень



Автопарк Ющенка щорічно обходиться державі у 2,7 млн гривень
11:26:16
 
Держуправління справами при президенті витратило кілька мільйонів на утримання автомобілей Mercedes, BMW, Toyota та Range Rover. Українська влада щороку витрачає мільйони гривень на утримання автопарків міністерств та відомств. Так, автобаза Держуправління справами при президенті вже другий рік поспіль виділяє по 2 млн гривень на техобслуговування і ремонт парку автомобілів Mercedes Benz.
 
Окремо 700 тис гривень Держуправління справами витратило цього року на догляд за автомобілями BMW, Toyota Camry, Range Rover. Як повідомляє видання "Дело", парк автомобілів марки Mercedes, прописаний у Верховній раді, обходиться державі дешевше - всього 500 тис гривень. Схожу суму - 498 тис гривень - заплатило автопідприємство господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабміну за обслуговування автомобілів Merсedes-Benz, Volkswagen, Toyota, Skoda. Ще однією серйозною статтею витрат в автогосподарствах влади є послуги з перевезення посадовців. Кожна облрада щорічно витрачає на це в середньому по півмільйона гривень. Проте в деяких облрадах ці витрати досягають зовсім інших величин.
 
Так, цього року на закупівлю послуг з перевезення посадовців і місцевих депутатів по півмільйона витратили Донецька, Київська, Миколаївська і Чернігівська обласні ради. Трохи дорожче заплатила Харківська облрада - 600 тис гривень, ще більше Сумська - 790 тис гривень. А ось Хмельницька і Запорізька облради виділили на закупівлю автотранспортних послуг по півтора мільйони гривень. Більше за всіх заплатило за трансфери чиновників Управління справами виконавчого органу Київської міськадміністрації. За автотранспортні послуги воно заплатило 8 млн гривень. Не скупилися на переїзди своїх босів і в районних адміністраціях столиці. Від 400 до 440 тисяч грн виділяли на ці цілі Печерська, Дарницька і Деснянська райадміністрації Києва.
 
Для порівняння, Міністерство праці і соцполітіки обмежилося 290 тис гривень. Найпопулярнішим автомобілем у 2009 році серед представників держпідприємств і органів влади стала Toyota Camry, а найдорожчим придбанням - Audi A6 Limousine за 750 тис гривень - може похвалитися підрозділ НЕК "Укренерго" - Південна електроенергетична система, що заборговувала по кредитах 54 млн гривень. Придбаний у травні цього року Audi A6 Limousine енергетики планували купити ще восени минулого року: була розпочата тендерна процедура, проте покупку відклали. Тоді ціна цієї машини в автосалонах складала 450 тис гривень. Найпопулярнішою машиною в 2009 році серед представників держпідприємств і органів влади стала Toyota Camry.
 
Так, наприклад, Toyota Camry 3,5 AT Premium за 350 тис гривень придбало держпідприємство Регістр судноплавства України. Трохи економнішим виявилось Управління ДАІ у Львівській області, купивши аналогічну машину за 340 тис гривень. Приблизно таку ж ціну заплатила за Camry і Дніпропетровська державтоінспекція. Простішим у своїх потребах виявилось держпідприємство Міноборони - готель "Козацький" у центрі Києва, - яке через тендер придбало Toyota Camry з меншим обсягом двигуна за 240 тис гривень. Нестандартний вибір зробило автотранспортне підприємство Херсонської облради, яке придбало позашляховик Toyota Highlander Limited за 450 тис гривень. Цей автомобіль не продається в офіційних ділерів японської компанії. Міністерство внутрішніх справ цього літа придбало 26 автомобілів Skoda Octavia Tour.
 
Міліція заплатила за партію машин 3,6 млн гривень (140 тис гривень за одиницю). При цьому Служба безпеки купила 38 таких самих автомобілів (також влітку) на загальну суму 4,9 млн гривень. Таким чином, одна Skoda обійшлася контррозвідувальному відомству в 131 тис гривень. Тобто МВС купувало кожен автомобіль на 9 тис гривень дорожче, ніж колеги з СБУ.
 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 427 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Партія регіонів назбирала 300 депутатів, щоб переписати Конституцію
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...