«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 02:05:20

Головна » 2009 » Жовтень » 6 » Банкіри: до зими долар стрибатиме до 9,5 грн



Банкіри: до зими долар стрибатиме до 9,5 грн
12:39:13
 
У найближчі 2 місяці курс долара буде сильно коливатися, але не зросте вище 10 гривень, прогнозують експерти.

 

У жовтні-листопаді в Україні почнуться сезонні коливання курсу долара. Більше 10 гривень американська валюта коштувати не буде, проте можливі її коливання в коридорі між 8 і 9,5 грн за долар, прогнозують банкіри.

 

Попит на безготівкову й готівкову валюту в Україні традиційно зростає кожної осені та супроводжується зростанням курсу долара. "Цього року ми теж можемо чекати сезонного зростання попиту на валюту. Але він не буде великим, тому що ні у підприємств, ні у населення немає гривні. Люди вже думають не про те, щоб купувати долари, а про поточні потреби і про формування запасів. Тому немає метушні з кошиками. Всі втомилися", - відзначив заступник голови одного із системних банків.

 

За його словами, зараз валютний ринок дуже вузький, і будь-який невеликий обсяг на купівлю або продаж валюти може колихнути курс або вгору, або вниз. "У нас може бути курс будь-яким - від 8 до 9,5 грн за долар. Вище 10 гривень за долар, думаю, не буде, тому що немає гривні", - підкреслив банкір.

 

Інші експерти підтвердили цей сценарій. "Є маса чинників як вгору, так і вниз. Але яким буде підсумковий напрям, важко сказати. Абсолютно очевидно одне - на нас чекають гойдалки. Ринок рухатиметься зигзагами", - підкреслив скарбник одного з банків.

 

Він назвав декілька чинників, які можуть збільшити пропозицію і попит на валютному ринку. Зокрема, пропозицію може стимулювати продаж валюти експортерами або великими банками, які отримують гроші для поповнення капіталу. "Ось Промінвест присягається, що ще не продавали ані долара з 500 мільйонів доларів. Можна уявити, яким буде курс, коли він вийде на ринок", - підкреслив скарбник.

 

З іншого боку, є багато чинників, які можуть стимулювати купівлю валюти. "Депозити Укрпромбанку перекинуть у "Родовiд". Підозрюю, що виплати почнуть прямо напередодні виборів. А це листопад - найвдаліший час для девальвації", - підкреслив експерт. Також може зіграти свою роль купівля 400 мільйонів доларів "Нафтогазом" найближчим часом, закупівлі валюти напередодні опалювального сезону.

 

Заступник голови системного банку помітив цікаву закономірність. "У нас виробилася дивна циклічність. Хитавиці валютного курсу приурочені до отримання траншів від МВФ. Оскільки частина грошей йде уряду, тут же відбуваються соціальні виплати. Люди отримують валюту на руки і йдуть в обмінники. І так до виснаження гривні. Потім все знову затихає до нового траншу", - відзначив він.

 

З ним погодився скарбник одного із середніх банків. "Я помічав, що курс росте, як тільки ми отримуємо транш. Взагалі, валютний ринок працює своєрідними хвилями. Курс йде вгору - всі біжать купувати - виходить Нацбанк із аукціонами - курс затихає. Коли затихає, НБУ не виходить, економить резерви", - відзначив він.

 

На думку експерта, аукціони на підвищення, які ввів НБУ, були дуже ефективними. "Зацікавлених у спекуляціях майже не залишилося. Всі розуміють, що є великий гравець (Нацбанк), який вийде і продасть великий обсяг за максимальною ціною. Таким чином, регулятор тепер не заважає ринку формувати ціну, але не дає заробити на продажі доларів за високим курсом. Інша річ, що залишилося багато тих, хто хоче застрахуватися від курсових втрат. Вони теж купують, але мотивація інша", - додав заступник голови одного з банків.

 

Нагадаємо, протягом останніх днів курс гривні посилився на міжбанківському та готівковому валютних ринках.

 

Зокрема, вранці у вівторок, 6 жовтня, курс міжбанківського долара впав нижче позначки 8,40 грн.
 
 
 
Категорія: Фінанси | Переглядів: 438 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Офіційний курс валют на 10 вересня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...