«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 11:33:38

Головна » 2009 » Жовтень » 18 » Банкіри сидять на пороховій бочці



Банкіри сидять на пороховій бочці
08:16:37
 
Заборона Національного банку України формувати резерви під кредитні ризики у валюті залишається однією з серйозних загроз для стабільності банківської системи. Як повідомляє тижневик «Дзеркало тижня» , таку заяву зробили банкіри під час круглого столу, організованого виданням.

 

«Як і раніше, велика проблема - це постанови №107-109. Зараз вже очевидно і для НБУ, що банки під таким регулюванням все більше влізають у валютні ризики і вже зараз зазнають збитків у зв`язку із зростанням короткої позиції. Його терміново потрібно змінювати, робити м`якіше або відмовлятися зовсім», - переконаний голова правління «УкрСибБанку» Сергій НАУМОВ.

 

Аналогічної думки дотримується і голова правління «Дочірнього банку Ощадбанку Росії» Ігор ЮШКО, який ще півроку тому заявляв про те, що «нова методика розрахунку валютної позиції - це бомба сповільненої дії, яка підірве банківську систему зсередини».

 

«Ми з вами, банкіри, це чудово розуміємо. Я для себе прикидав: якщо всі банки приведуть валютну позицію у відповідність з методикою, то 15% рухи курсу означатиме майже мільярд доларів втрат для банківської системи за рахунок курсових різниць. На капіталах, на дооцінці резервів, які слід буде доформувати», - заявив І.ЮШКО під час круглого столу.

 

«Сьогодні всі тягнуться хоч три копійки покласти в капітал, щоб якось відновити свою адекватність, і при цьому ми сидимо на пороховій діжці. Але кому до цього є справа? А новий вибух обов`язково відбудеться. Питання тільки, коли – цієї осені, навести чи восени наступного року?», - підсумував він.

 

Як повідомлялося, Національний банк України своїми постановами №107 і №109 вніс зміни до порядок розрахунку валютної позиції комерційних банків. Згідно з документами, резерви, сформовані в іноземній валюті під кредити в іноземній валюті, не використовуватимуться при розрахунку валютної позиції. Таким чином, щоб не порушувати нормативи Нацбанку, комбанки повинні будуть формувати в гривнах резерви під заборгованість в інвалюті. На виконання зазначених вимог Нацбанк дав банкам 90 днів.

 

З діями НБУ висловили свою незгоду ряд українських банків з іноземним капіталом, а також такі міжнародні фінансові організації, як Міжнародний валютний фонд і Європейський банк реконструкції і розвитку.
 
 
 

 

 

 

Категорія: Фінанси | Переглядів: 493 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Личная месть Левочкина Шуфричу – интрига, изящно доведенная до конца указом Президента о назначении министром МЧС Балоги
Суд виніс вирок 12 міліціонерам, які били і грабували туристів у Криму
Упродовж 5-ти років у регіоні діятиме Програма будівництва розплідників і ферм із розведення диких тварин та птахів
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Тимошенко запропонувала альтернативу підвищенню пенсійного віку
Закарпатські партії об'єднаються через загрозу репресій, утвердження тоталітаризму та деукраїнізацію
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...