Багаті на вуглеводи продукти, які швидко перетворюються на глюкозу і поступають в кров, особливо небезпечні для жінок. Учені з Національного онкологічного інституту в Італії з`ясували, що вони підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань саме у жінок — у чоловіків такий ефект не виявили.
На думку авторів дослідження, вуглеводи з високим глікемічним індексом сприяють підвищенню концентрації у крові жирних кислот і зниженню рівня хорошого холестерину, що і стає сильним чинником ризику для розвитку серцевих захворювань.
Високий глікемічний індекс у вівсяних пластівців, білого хліба і білого рису. Низький індекс — у продуктів з цілісного зерна. Дослідники пропонують жінкам також уважно стежити за вмістом в продуктах цукру і прагнути уникати їжі, де доданого цукру дуже багато.