«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 06:47:43

Головна » 2009 » Вересень » 8 » БЮТ готовий підняти зарплати в обмін на подорожчання тютюну, горілки й бензину



БЮТ готовий підняти зарплати в обмін на подорожчання тютюну, горілки й бензину
11:43:15
На погоджувальній раді керівництва Верховної ради та лідерів фракції не досягнуто компромісу щодо сьогоднішньої роботи парламенту.

 

На засіданні Погоджувальної ради представники фракції Партії регіонів наполягали на необхідності розгляду у першочерговому порядку законопроектів щодо підвищення соціальних стандартів.

Водночас народні депутати від БЮТ наполягали на тому, щоб рішення про підвищення соціальних стандартів ухвалювалися лише у пакеті із законопроектами, які сприятимуть збільшенню надходжень до державного бюджету.

БЮТ заявив, що готовий підтримати запропонований Партією регіонів законопроект про підвищення соціальних стандартів лише в пакеті з підвищенням акцизів на тютюн, алкоголь та паливно-мастильні матеріали. Про це повідомив голова фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Інакше доведеться включати друкарський станок, а ми всі прекрасно розуміємо, до чого призведе таке рішення", - сказав він.

У відповідь перший заступник керівника фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сказав: "Ви думаєте, що ми такі дурні, щоб голосувати за підняття акцизів на бензин?".

За його словами, якби фракція Партії регіонів за це проголосувала і тоді ціна на бензин зросла б до 15 грн. за літр, тоді б "ви сказали, що це Партія регіонів винна", оскільки за її наполяганням ухвалено таке рішення.

Голова Верховної ради Володимир Литвин декілька разів пропонував зайти у сесійну залу, розблокувати трибуну і в порядку реєстрації законопроектів щодо підвищення соціальних стандартів проводити голосування. А у випадку, коли не буде результативного голосування, знову зібратися для пошуку компромісу, додав він.

Литвин наголосив, що голосування можна проводити у таємному режимі, щоб уникнути тиску на народних депутатів України. Він визнав, що на сьогодні існує "тиск на депутатів від коаліції".

Водночас він додав, що такий же тиск здійснюється і на депутатів від Партії регіонів.

За його словами, можна домовитися про будь-який спосіб голосування. "Хочете - буде голосування шляхом вставання, присідання, підстрибування", - додав Литвин.

Як відомо, Партія регіонів регулярно блокує засідання Верховної ради, вимагаючи негайного підвищення мінімальних зарплат і прожиткового мінімуму. Регіонали обіцяють, що до прийняття їхніх вимог не дадуть парламенту нормально працювати.
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 599 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
В Україні за добу у пожежах загинули 4 людини
У президента підтвердили, що Податковий кодекс неконституційний і нелогічний
Закарпаття: У прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» з журналістами зустрінеться Головний рабин Закарпаття
Фірташ відреагував на публікації WikiLeaks про його стосунки з Могилевичем
Офіційний курс валют на 24 грудня
Погода у Закарпатті та Ужгороді 23 грудня
Генпрокурор Пшонка об’єднав дві транспортні прокуратури в одну
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...