«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 03:39:57

Головна » 2010 » Вересень » 29 » Чого боїться Кучма



Чого боїться Кучма
12:04:42
 
Колишній Президент України Леонід КУЧМА виступає за збереження парламентсько-президентської форми правління в державі. Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам у Сімферополі.
 
«Я був і залишаюся прихильником парламентсько-президентської моделі. А то, що комусь не вистачає повноваження - даруйте. Я боюся чого? А раптом колись Президентом за необмежених повноважень прийде людина просто неадекватна. Ми вже мали такий практичний приклад. Що тоді буде?», - сказав він. «Обов`язково наша Конституція повинна закладати такі противаги, щоб жодна сила не відчувала себе недоторканною», - зазначив Л.КУЧМА.
 
Він підкреслив, що саме парламентсько-президентська модель - європейська модель, що дає підстави для цього. Колишній Президент із жалем відзначив, що в Україні завжди після приходу до влади нова політсила «намагається переробити під себе все і вся». «Починаючи від законодавчих актів і (закінчуючи) «замахом», зокрема на Конституцію», - сказав Л.КУЧМА.
 
«Чому в Європі всі парламентсько-президентські форми правління? А нам знову назад повертай (президентську)... В Україні треба, щоб не в одному центрі все вирішувалося», - сказав екс-глава держави. Як повідомляв УНІАН, 23 вересня Конституційний Суд України почав розгляд справи за конституційним поданням 252 народних депутатів про відповідність Конституції Закону «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року № 2222-IV, згідно з яким Україна стала парламентсько-президентською республікою.
 
Як зазначав міністр юстиції України Олександр ЛАВРИНОВІЧ, при ухваленні змін до Конституції в 2004 році не були дотримані відповідні норми законодавства. «При внесенні змін 2004 року не була дотримана процедура, визначена в Конституції з обов`язковим конституційним контролем щодо зміни кожної норми, пропонованої до Основного закону. Це й констатовано в висновку Кабінету міністрів», - резюмував О.ЛАВРИНОВИЧ.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 341 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Погода у Закарпатті та Ужгороді 22 листопада
Уряд ліквідував Держінспекцію по охороні землі
Таїландська авіакомпанія почала приймати на роботу бортпровідників-транссексуалів
Ужгород заклеїли наліпками: "Я ненавиджу це місто"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...