«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 14:24:48

Головна » 2011 » Квітень » 7 » Депутатам роздали послання Януковича: Україні потрібні нові формати співпраці з РФ



Депутатам роздали послання Януковича: Україні потрібні нові формати співпраці з РФ
10:23:58
 

Народним депутатам роздано щорічне послання Президента Віктора Януковича, з яким він сьогодні виступить у парламенті. Документ складається з чотирьох розділів обсягом у 406 сторінок.

Як йдеться в документі, Янукович вважає за необхідне найближчим часом відпрацювати нові формати співпраці з Росією, зокрема, у сфері безпеки.

"Визначальним напрямком української політики безпеки залишаються відносини з нашим найбільшим сусідом - Російською Федерацією. Необхідно вже найближчим часом відпрацювати нові ефективні формати співпраці з нею, зокрема, в сфері безпеки", - зазначає Президент.

При цьому в документі наголошується, що Україна розвиває відносини з РФ, виходячи з визнання світом її вагомої ролі і значення в системі міжнародних відносин.

Глава держави зазначив, що співпраця з РФ у сфері безпеки стоїть для України нарівні зі співпрацею з ЄС в операціях із врегулювання криз.

Крім того, в розділі Модернізація України - наш стратегічний вибір йдеться, що ситуація, в якій опинилася Україна, змушує її до ведення прагматичної, ідеологічно-нейтральної політики партнерства у відносинах як зі стратегічними партнерами, так і з іншими країнами Євросоюзу та СНД, йдеться в щорічному посланні Президента України Віктора Януковича до Верховної Ради.

"Специфіка ситуації, в якій опинилася Україна, полягає в тому, що і позитивне, і негативне в її оточенні однаковою мірою змушують до прагматичної, ідеологічно-нейтральної політики партнерства як у відносинах з Росією, так і Сполученими Штатами, Туреччиною, окремими членами ЄС та країнами СНД", - говориться в документі.

При цьому в ньому наголошується, що обрана Україною в 2010 році концепція національного прагматизму виявилася вдалою і залишається адекватною як до викликів сучасного політико-економічного середовища, так і до нових шансів, що відкриваються завдяки цій концепції.

Як говориться в посланні, політика позаблоковості є "наріжним каменем" української зовнішньополітичної доктрини і доктрини безпеки. "Позаблоковість розглядається Україною, як послідовна позиція захисту національних інтересів без участі у військових союзах, що створює необхідні можливості для розвитку партнерських взаємовигідних відносин з іншими державами та міжнародними організаціями в усіх напрямках... Її (позаблоковості - ред.) основним завданням має стати створення "периметру безпеки" вздовж всього державного кордону України", - йдеться в тексті послання.

При цьому, завдяки такій політиці, "Україна має можливість у найближчій перспективі забезпечувати власну безпеку такими засобами, як, зокрема, активна політика європейської інтеграції, продовження конструктивного партнерства та інтенсивної співпраці з НАТО", йдеться в документі.

"У своїй зовнішній політиці Україна віддає перевагу багатостороннім варіантам прийняття значних рішень глобального та регіонального характеру, заперечуючи однобічність як фактів посилення напруженості і стимулювання конфліктів", - сказано в посланні.

У посланні наголошується, що особливе значення Україна приділяє Організації Об'єднаних націй як універсальній організації держав сучасного світу.

Янукович у своєму посланні вкотре зауважує, що ООН може відігравати більш активну і конструктивну роль у питаннях подолання бідності, вирішення проблем екології та попередження негативних кліматичних змін, скорочення, обмеження та нерозповсюдження зброї масового ураження, боротьби з піратством.

"При цьому діяльності України в ООН та її спеціалізованих відомствах має бути приділено більш послідовного і ініціативного характеру", - наголосив Президент.

У цьому контексті, зазначається в посланні, треба комплексно проаналізувати зміст українських ініціатив попередніх років у рамках ООН.

Президент України вважає позитивною тенденцію щодо можливого створення загальної системи ПРО за участю Росії і НАТО.

"У цілому на континенті складається ситуація, яка сприяє появі таких масштабних проектів безпеки як створення спільної системи ПРО за участю Росії і НАТО. Зі свого боку Російська Федерація пропонує почати розгляд перспектив започаткування безвізового режиму та створення спільного економічного простору між низкою пострадянських країн і ЄС. І хоча на сучасному етапі йдеться, швидше за все про попередню політичну оцінку таких планів, ніж про їх переведення у практичну площину, в цілому це позитивна тенденція, яка в короткостроковій перспективі створює навколо України сприятливе середовище безпеки і відкриває нові можливості для економічної взаємодії як містка між Сходом і Заходом", - йдеться в посланні. 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 492 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...