«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 07:18:48

Головна » 2011 » Березень » 4 » Депутати намагаються максимально пом'якшити антикорупційні закони



Депутати намагаються максимально пом'якшити антикорупційні закони
10:18:42
 
 
Парламентарі намагаються максимально пом'якшити для себе норми антикорупційного законодавства. Таку думку висловили експерти, які взяли участь в круглому столі на тему "Боротьба з корупцією по-українськи" в Інституті Горшеніна.

Перший заступник глави комітету Верховної ради з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Геннадій Москаль (НУ-НС) вважає, що парламентська більшість намагається максимально пом'якшити для себе норми законопроекту "Про принципи запобігання і протидії корупції в Україні", поданої президентом Віктором Януковичем.

Зокрема, він нагадав, що півтора роки тому парламент прийняв антикорупційний пакет законів, але набуття чинності їх тричі відкладалося, а потім вони були скасовані. Москаль підкреслив, що народні депутати намагаються зробити все, щоб не зачепити власні інтереси, і тому президентський законопроект, у разі прийняття парламентом, не сприймуть в Європі, пише видання ЛІГА.net.

У свою чергу, народний депутат, член комітету Верховної ради з питань правосуддя Сергій Власенко (БЮТ) зазначив, що антикорупційний законопроект на 90% відтворює раніше прийнятий, а потім скасований законодавчо, "і на 10% пом'якшує його". За його словами, якщо в цьому законопроекті не буде передбачена норма про декларування родичами чиновників своїх витрат, то він ефективно не працюватиме. "У нашій країні будуть тещі, які коштуватимуть десятки мільйонів доларів", - сказав депутат.

Водночас, він переконаний, що в Україні побороти корупцію можна лише зрозумівши її суть. За його словами, сьогодні корупція ототожнюється з хабарництвом, яке є лише одним з її елементів. Власенко також додав, що в державі потрібна зміна ідеології боротьби з корупцією. Зокрема, він висловився за необхідність запровадження такого механізму, при якому хабарник не зможе витрачати кошти, отримані незаконним шляхом.

Народний обранець переконаний, що без уваги громадськості, ЗМІ, європейських інституцій змінити ситуацію з корупцією в Україні буде неможливо.

У свою чергу президент Міжнародної асоціації спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю "Центр" Олександр Давиденко упевнений, що боротьбі з корупцією сприятиме відкритість і прозорість органів, відповідальних за реалізацію державної політики в цій сфері. "Якщо відповідальні за боротьбу невідомі, то і відповідальності ніякої", - заявив він.

Глава громадської організації Антикорупційний комітет України, генерал-майор Андрій Коваль також підкреслив необхідність тіснішої співпраці громадських організацій з МВС та СБУ.

Нагадаємо, напередодні Верховна рада приступила до розгляду понад 370-ти статей антикорупційного президентського законопроекту
 
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 355 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
Сегодня финальный матч Кубка Украины по футболу, в котором встретятся "Таврия" и "Металлург".
Україна допустить Росію до приватизації своїх стратегічних підприємств
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...