«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 17:43:49

Головна » 2011 » Квітень » 21 » Документи на вступ в УжНУ можна буде подавати через інтернет



Документи на вступ в УжНУ можна буде подавати через інтернет
16:20:41
 
 
Однією з найбільших проблем минулорічних вступних кампаній були величезні черги в приймальних комісіях вищих навчальних закладів. Враховуючи досвід попередніх років, з метою мінімізації навантаження як на абітурієнтів, так і на приймальні комісії, Міністерством освіти і науки, молоді та спорту у 2011 році запроваджено дві радикальні зміни.

По-перше, збільшено терміни подачі документів у вищі навчальні заклади до одного місяця – з 1 по 31 липня (проти минулорічних двох тижнів). По-друге – цього року вводиться в дію система "Електронний вступ", яка передбачає попередню подачу вступних документів абітурієнтом через мережу Інтернет, особисто не відвідуючи приймальну комісію вузу.

Для того, щоб здійснити подачу документів у рамках дозволених меж (не більше 5 вузів, по три спеціальності у кожному) за допомогою інтернету, можна на сайті osvita.com. Потрібно вибрати вкладку "Електронний вступ" і ввести необхідну інформацію. Вже зараз на цьому сайті є демонстраційний відеоролик, в якому показано весь процес заповнення та відправки інформації.

У 2011 році електронна подача заяв буде поширена тільки на абітурієнтів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, які вступатимуть на денну форму навчання. Передбачається, що лише після того, як прізвище абітурієнта з'явиться в оприлюдненому списку рекомендованих до зарахування, про що він має бути персонально повідомлений приймальною комісією, абітурієнт особисто представляє оригінали документів до обраного вищого навчального закладу. Звичайно, в цьому році буде збережено і традиційну форму подачі документів.

Початок експлуатації системи "Електронний вступ до ВНЗ України" запланований на 1 червня 2011 року. Цього року дана система має статус експериментальної. Тобто, участь у системі "Електронний вступ" буде добровільною як для абітурієнтів, так і для приймальних комісій навчальних закладів. Тому радимо абітурієнтам після дистанційної подачі та реєстрації документів вступника у вищому навчальному закладі обов'язково з'явитись у приймальну комісію та подати необхідні документи. Особливо це стосується пільгових категорій абітурієнтів, статус яких може бути підтверджений лише персонально представленими документами.

Аналогічні системи достатньо вдало експлуатуються в багатьох розвинених країнах. Основне їх завдання – спрощення процедури подачі документів абітурієнтами до вищих навчальних закладів, а також розвантаження вузів у процесі відбору та прийому на навчання студентів.

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії ДВНЗ "Ужгородський національний університет" доц. Віктор Кідюлич
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 877 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...