«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 11:00:21

Головна » 2009 » Жовтень » 29 » ДПА у Закарпатській області роз’яснює



ДПА у Закарпатській області роз’яснює
12:56:05
 
Підприємець, який у І півріччі 2009 року застосовував спрощену систему оподаткування, перевищив обсяг виручки 500 тис. грн. і з 1 липня перейшов на загальну систему оподаткування. Чи має право такий підприємець з 1 січня 2010 року знову перейти на спрощену систему оподаткування?
 
Умовами застосування спрощеної системи оподаткування для підприємця є обсяг виручки не більше 500 тис. грн. за календарний рік та кількість найманих осіб не більше 10. Оскільки підприємець у 2009 році вже перевищив обсяг виручки 500 тис. грн., то такий підприємець не має права застосовувати спрощену систему оподаткування протягом усього 2010 року.
 
Підприємство здійснює продаж товарів власного виробництва як за готівку, так і за безготівковим розрахунком. Чи обов’язково застосовувати касовий апарат та придбавати торговий патент?
 
 Застосування реєстратора розрахункових операцій не є обов’язковим, якщо підприємство здійснює операції з продажу продукції власного виробництва за готівку з розрахунками у касі підприємства з оформленням прибуткових касових ордерів і видачею підписаних і належним чином завірених печаткою відповідних квитанцій покупцю. А от придбати торговий патент в такому випадку необхідно, якщо продаж товарів здійснюється не тільки працівникам підприємства, а й стороннім особам.
 
Який порядок оподаткування податком на додану вартість послуг з міжнародних перевезень автомобільним транспортом?
 
Із 1 вересня 2009 року змінився порядок оподаткування міжнародних перевезень. Згідно з оновленими нормами Закону України «Про податок на додану вартість» операції з міжнародного перевезення пасажирів, їхнього багажу та вантажів автомобільним транспортом як за межами України, так і на території України на відстані між пунктом митного оформлення та перетину Державного кордону України оподатковуються ПДВ за нульовою ставкою.
 
Чи обкладається єдиним податком безпроцентна поворотна позика, отримана підприємством?
 Кошти, що надійшли на розрахунковий рахунок у вигляді кредиту, наданого банком, не вважаються доходом і не включаються до бази оподаткування єдиним податком. А поворотна фінансова допомога належить до інших доходів підприємства, які виникають у процесі звичайної діяльності підприємства, і в Книзі обліку доходів та витрат суб'єкта малого підприємництва – юридичної особи, яка застосовує спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, відображається у графі 5 «Позареалізаційні доходи».
 
До бази оподаткування єдиним податком включаються всі надходження коштів, отримані на розрахунковий рахунок та в касу від продажу продукції (товарів, робіт, послуг), суми позареалізаційних доходів, включаючи поворотну фінансову допомогу та виручку від іншої реалізації.
 
Якщо у Вас виникають питання щодо застосування податкового законодавства телефонуйте за номерами
 інформаційно-довідкового департаменту ДПС України 0-800-501-007 (зі стаціонарного телефону безкоштовно)
 інформаційно-довідкової служби ДПА у Закарпатській області - 61- 38- 65.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 505 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Личная месть Левочкина Шуфричу – интрига, изящно доведенная до конца указом Президента о назначении министром МЧС Балоги
Суд виніс вирок 12 міліціонерам, які били і грабували туристів у Криму
Упродовж 5-ти років у регіоні діятиме Програма будівництва розплідників і ферм із розведення диких тварин та птахів
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Тимошенко запропонувала альтернативу підвищенню пенсійного віку
Закарпатські партії об'єднаються через загрозу репресій, утвердження тоталітаризму та деукраїнізацію
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...