«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 05:21:06

Головна » 2010 » Січень » 3 » Друкарський верстат-2010 може штовхнути гривню до ями



Друкарський верстат-2010 може штовхнути гривню до ями
15:58:05
 
Прага – 2009 рік для українського валютного ринку завершився відносною стабілізацією. Однак, упродовж року курс гривні неодноразово різко змінювався. І це спричиняло паніку серед населення. Що ж буде з українською валютою у 2010-му, і які фактори впливатимуть на валютний ринок?
7,5 – 8 гривень за долар. Таким може бути курс упродовж наступного року. І утримувати його на цьому рівні, за словами фінансиста Олександра Охріменка, допоможуть надходження з-за кордону, кількість яких після президентських виборів, очевидно, збільшиться.
«Повернуться, як українські гроші, так і зарубіжні. Адже завершення президентських виборів – це часткова стабільність. Як наслідок – відбудеться укріплення гривні, – говорить експерт. – Сьогодні ми уже і на ринку бачимо, що пропозиція валюти значно перевищує її потреби. Окрім того, дуже ймовірно, якщо із 17 мільярдів, які пішли з території України, хоча б частина повернеться, відповідно, що курс гривні буде укріплюватися».
Значні зовнішні і внутрішні борги
Є і низка чинників, які можуть спричинити відтік валютних резервів із України, і, як наслідок, девальвацію гривні. У 2010-му Україна має виплатити значні зовнішні борги, зазначає директор економічних програм Центру імені Разумкова Василь Юрчишин. Непевною залишається і ситуація з платіжним балансом, а суттєвого відновлення попиту на українські експортні товари немає. Тож, зазначає пан Юрчишин, у 2010 році ситуація на українському валютному ринку навряд чи відрізнятиметься від тієї, що була у 2009-му.
«В окремі періоди будуть наростати ризики стрімкої девальвації. Насамперед, у лютому-березні, якщо політична невизначеність буде затягуватися, – говорить директор економічних програм Центру Разумкова. – Проблеми пов’язані також із значними виплатами по внутрішньому боргу за високоприбутковими облігаціями внутрішньої державної позики. Це буде десь у квітні-травні. Це також значний девальваційний тиск на гривню. Тому, я не думаю, що ситуація буде спокійною».
Ще одним ризиком для української валюти є ймовірність увімкнення друкарського верстата.
«Щоб покрити дефіцит бюджету та вилікувати економічні, соціальні питання можуть запустити станок, надрукувати багато гривні, тим самим задовольнити потреби. Але тоді вже потрібно очікувати, що курс долара буде 9, і навіть 10 гривень», – каже Олександр Охріменко.
Але найбільше по валютному ринку може вдарити політична нестабільність, переконані експерти. Адже не виключено, що виборча тяганина продовжуватиметься і після другого туру.
 

 

 


Категорія: Фінанси | Переглядів: 714 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Церкви на Перечинщині обкрадав братський “дует”
Ужгород заклеїли наліпками: "Я ненавиджу це місто"
Регіонал: Підсудні почали проявляти неповагу до суду, як і Тимошенко
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Реєстрація мера Ужгорода Сергія Ратушняка кандидатом у президенти залишається однією з головних тем в ізраїльській пресі
Наркобароны помогли выжить зарубежным банкам
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...