«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 10:00:10

Головна » 2009 » Грудень » 11 » Джерело: більшу частину викупу за "Аріану" заплатив Тігіпко



Джерело: більшу частину викупу за "Аріану" заплатив Тігіпко
12:19:27
За звільнення судна "Аріана" 1,7 млн доларів заплатив кандидат у президенти України Сергій Тігіпко.

Про це повідомляє газета "Сегодня", посилаючись на своє джерело в Службі зовнішньої розвідки.
"Грек застрахував судно на 1,1 млн доларів. І тільки цю суму він готовий був сплатити", - заявило джерело. Сам Тігіпко цю інформацію поки що не підтвердив.
В той же час сума, яку заплатили сомалійським піратам , різними людьми називається різна: від 2,6 млн доларів до більш, ніж 3 млн доларів.
Як повідомив представник МЗС у Південному регіоні Костянтин Ржепішевський, "беззастережний вплив на успіх переговорів мав візит родичів моряків до Афін" з 2 по 4 грудня, організований МЗС, у ході якого дружини моряків зустрічалися з генеральним директором Alloceans Shipping Cо. Спіросом Мінасом.
"Звільнення "Аріана" - заслуга українських спецслужб, зовнішньополітичних сил і дипломатичних відомств", - заявив дипломат. За даними МЗС, сума викупу склала 2,6 млн доларів.
Водночас, головний редактор інтернет-видання Морський бюлетень Михайло Войтенко заявив, що сума викупу перевищила3 млн доларів. "Одну частину заплатила влада України, іншу - компанія-судновласник Alloceans Shipping Cо. Якби не українська сторона, викуп би не відбувся", - підкреслив Войтенко, не уточнивши, втім, скільки заплатила кожна зі сторін.
Після передачі викупу судно пішло в напрямку ОАЕ. У найближчому порту шляхом проходження екіпажу буде надано медичну допомогу. Крім того, буде проведено розслідування обставин захоплення судна піратами, а потім екіпаж літаком відправлять на батьківщину.
"Ми вирушили від Хобьо (порт Сомалі), йдемо на одному двигуні в бік Арабських Еміратів, щоб заправитися, оскільки палива майже немає. Протягом тижня повинні дістатися до найближчого безпечного порту. Швидше за все, це буде в Омані. Усі живі", - заявив електромеханік судна Олександр Фют.
Крім того, Войтенко повідомив про фінансову проблему із подальшою долею українських моряків: "Не знаю, чи всі члени екіпажу погодяться залишити борт "Аріана" в найближчому порту, бо компанія-судновласник ще не виплатила їм зарплату за останні два місяці. Також родичі моряків хочуть отримати компенсацію у вигляді подвійної ставки із зарплати за час перебування в полоні і за особисті речі, які пірати відібрали в екіпажу".
Однак, Мінас категорично спростував заяви про заборгованість по заробітній платі перед екіпажем "Аріана". "Це брехня від першого і до останнього слова! Я регулярно перераховував зарплату морякам, поки вони були в полоні, - гроші отримували їх дружини. Запевняю, що компенсації, які я повинен виплатити морякам Ariana за законом, буде виплачено", - заявив він.
Нагадаємо, більшу частку витрат (кілька мільйонів доларів) на звільнення українських моряків з судна Faina, яке пірати захопили в 2008 році, профінансував підприємець і меценат Віктор Пінчук.
Як повідомлялося, 10 грудня голова компанії-оператора Alloceans Shipping Спірос Мінас підтвердив, що його компанія виплатила Сомалі викуп за судно "Аріана". Після цього пірати залишили судно.
Балкер "Аріана" з 24 українськими моряками на борту, який прямував з Бразилії на Близький Схід із 35 тисячами тонн сої, було захоплено 2 травня цього року в Індійському океані, на південний захід від Сейшельських островів.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 446 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
В Україні накопичено 35 млрд тонн відходів
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...