«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 20:05:24

Головна » 2011 » Квітень » 19 » Джерело: Країни G8 готові виділити на чорнобильські проекти більше 330 млн. євро



Джерело: Країни G8 готові виділити на чорнобильські проекти більше 330 млн. євро
10:25:34
 

Під час донорської конференції зі збору коштів на реалізацію "чорнобильських проектів", яка відбуудеться у вівторок, 19 квітня, в Києві, країни Великої вісімки (G8) можуть зробити загальний внесок в розмірі 332 800 000 євро з 740 млн євро, яких бракує.

Як стало відомо агентству Інтерфакс-Україна з дипломатичних джерел, наразі 5 з 8 країн-членів G8 вже затвердили суми, які будуть передані для завершення будівництва об'єкту Укриття та сховища відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2 на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС). Франція готова внести 47 млн євро, Німеччина - 42,4 млн євро, Великобританія - 34 млн євро, США - 86,8 млн євро, Росія - 45 млн. Крім того, Італія заявляє про можливість виділення 26,1 ммлн євро, Японія – 30,5 млн євро і Канада - 21 млн євро, однак ці суми ще підлягають уточненню.

Джерело агентства повідомило також, що з країн, що не входять в G8, чорнобильські проекти готові профінансувати Фінляндія - 3,1 млн євро, Швеція - 10 млн євро, а також Норвегія, Катар, Корея, Польща, Словаччина, розмір затвердженого внеску яких невідомий.

Швейцарія має намір внести 7 млн євро, але ця сума ще підлягає затвердженню, як і 29 млн євро, які має намір внести на чорнобильські проекти сама Україна.

Крім того, можливість своєї участі у фінансуванні проекту розглядають Об'єднані Арабські Емірати й Ісландія.

Серед потенційних донорів також відзначаються Болгарія, Чехія, Угорщина, Литва, Китай та Індія, які вже заявили про готовність фінансової участі в чорнобильських проектах, також розглядають можливість і розміри своє участі Кіпр, Азербайджан, Аргентина, Австралія, Хорватія, Туреччина, Ізраїль (попередньо заявлялося про суму 149 тис євро), Південна Африка, Кувейт (попередньо - 5 млн євро), Казахстан, Сінгапур.

При цьому Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) має намір внести на реалізацію проектів суму, яка буде залежати від того, скільки внесуть інші учасники донорської конференції 19 квітня, проте, за даними джерела, не менше 120 млн євро.

У Києві в понеділок президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу заявив, що ЄК виділить додатково 110 млн євро на чорнобильські проекти під час зустрічі донорів.

У ході спільної прес-конференції з президентом України Віктором Януковичем у понеділок Жозе Мануель Баррозу висловив надію на те, що під час заходів у Києві "можна буде зібрати кошти, необхідні для завершення робіт, спрямованих на забезпечення фізичного захисту на Чорнобильській АЕС".

Як повідомлялося раніше, Україна розраховує під час міжнародної конференції зі збору коштів на чорнобильські проекти, яка відбудеться в Києві 19 квітня, зібрати відсутні 740 млн євро для добудови об'єкту Укриття та сховища відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2 на ЧАЕС.

Вартість будівництва нового безпечного конфайнмента (НБК) на об'єкті Укриття на зруйнованому блоці ЧАЕС складає 990 млн євро. Під усі роботи, пов'язані з заходами на ЧАЕС, було створено два фонди, недофінансування коштів в яких становить 740 млн євро.

На завдання, пов'язані з чорнобильськими проектами, вже витрачено близько 500 млн євро. З метою забезпечення наповнення фондів у Києві 19 квітня і відбудеться зустріч донорів.

Представник Єврокомісії Майкл Карнічніг раніше заявляв про наміри організації під час донорської конференції внести свій внесок в розмірі "більше 100 млн євро" і нагадав, що ЄС є одним "з найбільш важливих донорів", який вже вніс свій внесок в чорнобильські проекти у розмірі 417 млн євро.
 
Категорія: Україна | Переглядів: 365 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
Сегодня финальный матч Кубка Украины по футболу, в котором встретятся "Таврия" и "Металлург".
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...