«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 23.11.2024, 20:41:45

Головна » 2009 » Грудень » 10 » Європейський Союз захистив неаполітанську піцу



Європейський Союз захистив неаполітанську піцу
06:47:21
Неаполітанська піца сьогодні стала однією з перших італійських страв, яку взяв під захист Євросоюз. Ця піца отримала статус "географічно захищеного продукту”.

Рішення Європейського комітету з походження та автентичності продуктів харчування в Італії чекали з нетерпінням. Тепер неаполітанська піца буде захищена від імітацій та підробок. „Це велика перемога для Італії”, - так прокоментував новину міністр сільського господарства Лука ДЗАЙА, додавши, що у січні відбудеться святкування з цього приводу.

„Піца є особливою стравою, тут крім правильних добірних інгредієнтів потрібна ще вправність рук, майстерність” – пояснює президент Асоціації справжньої неаполітанської піцци Антоніо ПАЧЕ. Вважається, що на піцайоло треба вчитися до двох років. Власне, вимог до справжньої піци багато: діаметр 35 сантиметрів, бортик 1-2 сантиметри, оливкова олія тільки першого віджиму, сир моцарелла - тільки з буйволового молока, піч для випікання – тільки дров’яна і так далі. Більшість Асоціацій виробників піци, звичайно, радіє, що тепер є підтвердження їхньому переконанню, що „справжню піцу треба їсти в Неаполі і баста”, однак є й скептики.

Зокрема маестро італійської кухні Луїджі КАРНАЧІНА зазначає, що найбільш автентичною неаполітанською піцею є не популярна й відтепер захищена „Марґеріта”, а „Марінара”, в якій немає сиру, але є анчоуси. Інші ж прискіпливі цінителі справжньої піци стверджують, що всі продукти в ній мають походити виключно з Апеннін. І називають неправильним, що в італійських піццеріях кожна друга піцца має щось іноземне: оливкову олію з Тунісу, китайські помідори чи українське борошно. Піцца, яка народилась в XIX столітті на Півдні Італії, повинна залишатись незмінною, стверджують вони.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 400 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ДАІ запропонувала нові правила дорожнього руху
Ученые предрекают Земле апокалипсис из-за гигантской магнитной бури в 2013 году
69 лет назад началась Великая Отечественная война
Погода у Закарпатті та Ужгороді 28 червня
Депутаты разрешат курить только под специальными знаками
Офіційний курс валют на 14 липня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...