«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 05:53:15

Головна » 2011 » Березень » 4 » Фідель Кастро розкритикував ЗМІ за "кампанію брехні" проти Лівії



Фідель Кастро розкритикував ЗМІ за "кампанію брехні" проти Лівії
10:39:43
 

Лідер кубинської революції Фідель Кастро обрушився з критикою на "колосальну кампанію брехні", розв'язану західними ЗМІ проти Лівії, і світову громадськість, яка "заплуталася" в ситуації, що склалася.
Кастро виступив з цією заявою в черговій статті з серії своїх "Роздумів", опублікованій кубинськими ЗМІ.

"Пройде час, перш ніж можна буде зрозуміти, що справді відбулося в Лівії, і відокремити реальні факти від поширюваних помилкових", - пише Кастро в статті, яка вийшла під заголовком Неминуча війна НАТО.

На думку кубинського лідера, імперіалізм і НАТО, серйозно стурбовані революційною хвилею, що піднялася в арабському світі, звідки надходить значна частина нафти, не могли не скористатися внутрішнім конфліктом, що спалахнув у Лівії, щоб закликати до військової інтервенції.

"Заяви, зроблені з перших хвилин адміністрацією США, були категоричними в цьому сенсі. Стосовно військової інтервенції держсекретар використовує у своїй заяві слова, які не залишають ні найменшого сумніву (" Не виключається ніякий варіант ")", зазначає Кастро.

При цьому він вказує, що, незважаючи на потік брехні і створену плутанину, США не змогли підштовхнути Китай і Росію до того, щоб Рада Безпеки прийняла резолюцію зі схваленням військової інтервенції в Лівії.

Раніше президент Венесуели Уго Чавес у телефонній розмові висловив підтримку лівійському лідерові Муаммару Каддафі. При цьому він запропонував план врегулювання конфлікту в Лівії.

Нагадаємо, 28 лютого США почали перегруповування сил у Середземному морі. За словами глави Пентагону Роберта Гейтса, США послали до берегів Лівії два військові кораблі і підрозділ морської піхоти для "проведення можливої евакуації і надання допомоги". У відповідь Муаммар Каддафі заявив, що у випадку вторгнення НАТО або США в його країну їх чекає "другий В'єтнам".

Масові акції протесту з вимогою відставки Муаммара Каддафі, які переросли у громадянську війну, тривають у Лівії з 15 лютого. Лівійський лідер неодноразово заявляв, що не залишить країну, а люди, що вийшли на акції протесту, на його думку, заслуговують смертного вироку. 26 лютого Рада безпеки ООН ввела санкції проти режиму Каддафі, заборонивши йому, членам його сім'ї і декільком учасникам виїжджати з країни. 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 370 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
Сегодня финальный матч Кубка Украины по футболу, в котором встретятся "Таврия" и "Металлург".
Україна допустить Росію до приватизації своїх стратегічних підприємств
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...