«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 01:20:13

Головна » 2010 » Жовтень » 25 » Фірташ масово банкрутить свої підприємства



Фірташ масово банкрутить свої підприємства
10:49:40
 

Бізнесмен Дмитро Фірташ банкрутить низку своїх підприємств, намагаючись зберегти під своїм контролем цінні земельні ділянки в Києві.

Протягом 2010 року щонайменше чотири близьких до Фірташа підприємства були збанкрутовані або увійшли в процедуру банкрутства. У число таких фірм входять: "Баски плюс 2004", "Торговий дім "Фенікс", "Вектор СК", "Акватика XXI", повідомляє видання "Дело".

Усіх їх об’єднує те, що в 2006-2007 роках ці компанії отримали в оренду від Київради дорогі земельні ділянки в столиці, а пізніше були змушені в судах розбиратися з прокуратурою Києва, яка вважала ці рішення незаконними і намагалася скасувати їх.

Розгляд на рівні різних інстанцій між прокуратурою, Київрадою і комерційними структурами тривав протягом 2009-2010 років. І згідно з останніми вердиктами, винесеними у червні-липні 2010 року, рішення про виділення ділянок залишаються в силі.

Одну з найбільш цінних ділянок отримали компанії "Вектор СК" і "Акватика XXI". З першою фірмою Київрада уклала договір про десятилітню оренду території площею 16 га по вул. Прирічній в Оболонському районі столиці біля затоки Собаче Гирло. "Акватика XXI" отримала ще 9 га землі по сусідству, також на березі затоки.

У правоохоронних органах наполягають, що передача земельних ділянок була здійснена з грубим порушенням Земельного кодексу, однак остаточне рішення низкою судових інстанцій прийнято не було, а вже 30 серпня 2010 року суд ліквідував компанію "Вектор СК". Це рішення було ухвалене за позовом пов’язаної з Фірташем фірми "Явір-плюс", якій "Вектор СК" заборгував близько 1 млн грн.

Згідно зі ще одним судовим рішенням до кінця року припинить існування компанія "Акватика XXI". За борги на суму 6 млн грн проти неї подала до суду компанія "Баски плюс 2004", також підконтрольна Фірташу. При цьому сама "Баски плюс 2004" також знаходиться у процедурі банкрутства. До неї подало позов ще одне підприємство Фірташа – "Рівнеазот", за борг у 800 тис грн.

Діяльність ще однієї компанії "Торговий дім "Фенікс" також була припинена рішенням суду у квітні 2010 року за позовом кредитора – фірми "Київодяг".

Запущена процедура банкрутства комерційних підприємств може бути використана їхнім власником, щоб закріпити успіх у судах і не дозволити повернути територіальній громаді цінні наділи у столиці. Згідно зі ст. 80 Господарсько-процесуального кодексу, ліквідація однієї зі сторін господарського спору вже є підставою для припинення судового провадження (за позовом прокуратури про скасування земельних рішень), пише газета.

Нагадаємо, в листопаді 2009 року "Родовід Банк" відсудив за борги у бізнесмена Дмитра Фірташа ділянку землі в Києві площею 113 га на Оболонських Липках на березі Дніпра.
 
 
Категорія: Фінанси | Переглядів: 385 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Изобретатели разработали роботизированные ноги
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...