«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 09:46:14

Головна » 2011 » Березень » 7 » Генсек ООН закликав владу Лівії припинити атаки на мирних мешканців



Генсек ООН закликав владу Лівії припинити атаки на мирних мешканців
14:00:29
 

Генсек ООН Пан Гі Мун закликав владу Лівії припинити безладні атаки проти мирних мешканців країни і попередив Тріполі про неминучість відповідальності перед правосуддям тих, хто порушує міжнародно-правові норми, повідомляє агентство Reuters з посиланням на прес-службу генсека.
У ході розмови з лівійським міністром закордонних справ Мусою Кусом Пан Гі Мун закликав Тріполі "виконати обов'язки щодо захисту громадян і врахувати прагнення народу Лівії жити гідно і мирно".

Генсек і Куса домовилися про негайне скерування спеціальної групи до Лівії для оцінки гуманітарної ситуації. Колишній міністр закордонних справ Йорданії Абдул-Іла аль-Хатіб призначений спеціальним посланником генсека в Лівії, в його завдання входить "проведення екстрених консультацій з владою в Тріполі і в регіоні щодо сформованої гуманітарної ситуації".

"Пан Гі Мун зазначає, що мирні мешканці найбільше страждають від насильства, і в зв'язку з цим він закликає до негайного припинення непропорційного застосування сили урядом і безладних атак проти цивільних цілей", - говориться в заяві генсека.

З середини лютого в лівійських провінціях тривають протести з вимогою зміни лідера країни Муамара Каддафі, який править вже більш ніж 40 років. Влада надає жорстку протидію повстанцям. За даними міжнародних організацій, у сутичках із силами безпеки та іноземними найманцями загинули до 6 тисяч осіб, близько 4 тисяч отримали поранення. Іноземні держави проводять масову евакуацію своїх громадян з Лівії.

Тисячі прихильників Каддафі в неділю пройшли переможним маршем Тріполі, щоб відсвяткувати повернення під контроль урядових сил міста Ез-Завія на захід від лівійської столиці. У ніч на неділю вірні Каддафі сили після підходу підкріплення з Тріполі здійснили несподіваний штурм міста і увірвалися в його центр. У боях загинули близько 100 людей, є численні поранені.

Водночас, у неділю представники повстанських сил східної частини Лівії спростували інформацію, що з'явилася у низці ЗМІ, про перехід під контроль сил Каддафі міст Місрата, Рас-ель-Ануф і Тобрук. Опозиція запевняє, що на сході країни вона продовжує повністю контролювати ситуацію.

Більше того, повстанці заявили, що найближчим часом організують наступ на найбільший нафтовий центр - рідне місто Каддафі Сірт - із захоплених силами опозиції населених пунктів Бін-Джавад і Ель-Нафалія, розташованих між Сіртом і Рас-аль-Ануфом. ВПС Лівії завдали ударів силах повстанців, які прямують до Сірта.

Лівійська влада звинуватила в неділю своїх супротивників у використанні цивільних осіб як живого щита в ході бойових зіткнень.

Рада безпеки ООН 27 лютого прийняла санкційну резолюцію щодо Лівії. Заходи РБ ООН, покликані зупинити вбивства противників режиму Каддафі, зокрема, передбачають ембарго на торгівлю зброєю з Лівією, заморожування рахунків і заборону на закордонні поїздки лівійського лідера, його сім'ї та низки його наближених. 
 
Джерело: http://zakarpatpost.net
Категорія: Світ | Переглядів: 418 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Стартовала третья акция "7 чудес Украины": Выбирают лучшие замки
Азаров скоротив понад 100 "зайвих" відомств при уряді
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...