«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 08:28:44

Головна » 2010 » Січень » 4 » Готуймося до найяскравіших подій 2010 року



Готуймося до найяскравіших подій 2010 року
06:42:11
Рік, що тільки-но почався, запам'ятається найбільшою спекою, Зимовими Олімпійськими іграми, ЧС з футболу в Африці та довгоочікуваними кіноновинками.

Вже зараз можна скласти календар найяскравіших подіій 2010 року.

12 лютого в канадському Ванкувері стартують Зимові олімпійські ігри. Шістдесят українських спортсменів боротимуться за нагороди, українська збірна сподівається вибороти медалі як мінімум у п’яти видах спорту.

Інша спортивна подія року – Чемпіонат Світу з Футболу – відбудеться без участі української команди. Уперше в історії чемпіонат відбудеться в Південній Африці. І африканські шамани вже відкрили найбільшу таємницю змагань – за їхніми прогнозами, перемогу на першості здобуде команда з Європи.

Великий Адронний колайдер цього року наблизить учених до розкриття таємниць народження Всесвіту. У лютому фахівці з Європейської організації ядерних досліджень, де працюють чимало українських спеціалістів, знову запустять прискорювач часток. Найбільше у світі наукова споруда було побудована, щоби знайти відповіді на найважливіші питання сучасної фізики – зокрема, відкрити так звану "темну матерію". Заразом вона же може знищити світ, лякають скептики.

9 травня 2010 року виповниться 65 років капітуляції фашистської Німеччини. До цього дня приурочена прем’єра одного з найочікуваніших кінофільмів – "Стомлені сонцем-2". Цього разу сімейна історія комдива Котова розгортається саме на тлі Великої Вітчизняної Війни.

З іншого боку океану кінопрокатники з нетерпінням очікують продовжень пригод анімаційного героя Шрека, четвірки з серіалу "Секс і місто", екранізації у форматі 3D "Аліси в Країні чудес" і прем'єру фінальної серії кіноепопеї про Гарі Поттера.

2010 рік, за прогнозами, стане найспекотнішим за всю історію спостережень. Це підштовхне політиків до підписання угоди щодо протидії кліматичним змінам, сподіваються "зелені". У грудні 2009 року політики вже зробили спробу домовитися на кліматичному конгресі в Копенгагені. Утім, тоді він завершився скандалом.

Також у 2010-ому настане кінець епохи американського Шатла. Усі наявні нині космічні човни будуть відправлені на пенсію.

31 травня востаннє в історії вирушить у подорож шатл «Індевор», який і завершить амбітну програму НАСА у вересні 2010-го. Першим космічним човном, що побував у космосі – став шатл "Колумбія", що стартував із мису Канаверал 12 квітня 1981 року. Тим часом ентузіасти сподіваються, що рік 2010 стане початком ери космічного туризму, коли подорож до навколоземної орбіти стане доступним для більшості багатіїв світу.
 
 
Категорія: Цікаво | Переглядів: 382 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Церкви на Перечинщині обкрадав братський “дует”
Ужгород заклеїли наліпками: "Я ненавиджу це місто"
Регіонал: Підсудні почали проявляти неповагу до суду, як і Тимошенко
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Реєстрація мера Ужгорода Сергія Ратушняка кандидатом у президенти залишається однією з головних тем в ізраїльській пресі
Закарпаття: Погода на 14 січня 2010 року
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...