«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 00:41:29

Головна » 2009 » Вересень » 18 » Іран відмовився від ядерної зброї



Іран відмовився від ядерної зброї
13:15:49
Іран не має потреби у володінні ядерною зброєю. Про це заявив у переданому 17 вересня інтерв'ю телекомпанії NBC президент Ісламської Республіки Махмуд Ахмадінежад. При цьому він додав, що Іран ніколи не відмовиться від права на використання енергії атома в мирних цілях заради того, щоб "заспокоїти" Захід.

 

"Якщо ви говорите про збагачення урану для мирних цілей, то це ніколи не припиниться в Ірані", - заявив президент Ісламської республіки.

На питання, чи існують умови, за яких Іран почне розробляти ядерну зброю, іранський президент не дав прямої відповіді.

"Нам не потрібна ядерна зброя. Ми не бачимо жодної потреби в ньому. Обстановка в світі змінюється на користь наших ідей", - сказав іранський лідер.

Ахмадінежад запевнив, що його країна розглядає збагачення урану на своїй території тільки в площині мирного використання атома і ніколи не припинить цієї діяльності на догоду Заходу.

Президент наполягає на тому, що Тегеран був і залишається прихильним духу врегулювання проблем за столом переговорів. "Ми завжди вірили в переговори, у цьому полягає наша логіка. Все це залишається незмінним", - додав він.

На його думку, не може бути ніяких сумнівів у законності результатів президентських виборів, що відбулися в ІРІ в червні. За їх підсумками Ахмадінежад був переобраний на другий термін. "Не бачу тут ніяких проблем", - підсумував він.

США і низка інших країн Заходу звинувачують Іран у розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. Тегеран ці звинувачення відкидає і вже не раз заявляв, що його ядерна програма спрямована виключно на задоволення потреб країни в електроенергії.

На 1 жовтня запланована зустріч представників Ірану і "шістки" країн-посередників щодо врегулювання іранської ядерної проблеми (Росія, Німеччина, Китай, США, Франція та Великобританія).

Раніше 17 вересня Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що в нього немає конкретних доказів того, що в Ірані існує програма створення ядерної зброї.

Нагадаємо, віце-президент США Джо Байден заявив, що Іран, на його думку, в даний час не є небезпечним ні для США, ні для їх союзників.

У серпні американська розвідка повідомляла, що

Іран готовий почати створення ядерної зброї

і чекає лише схвалення верховного лідера ісламської республіки аятоли Алі Хаменеї.

Раніше спецпредставник США в МАГАТЕ Глін Девіс, виступаючи на засіданні ради керівників Міжнародного агентства з атомної енергії, заявив, що Іран скоро дістане можливість створювати ядерну зброю, накопичивши достатню кількість збагаченого урану.

Крім того, президент ІРІ в інтерв'ю американському телеканалу заявив, що вважає своє недавнє переобрання легальним.

Переобрання 12 червня Ахмадінежада на пост президента республіки спричинило небувалу хвилю протестів у країні. Виступи іранської опозиції, що почалися після оголошення результатів виборів, жорстко придушувала. Більше 4 тисяч людей були арештовані, 140 до цих пір знаходяться в ув'язненні. За офіційними даними, під час зіткнень загинули 30 осіб. Опозиція, у свою чергу, повідомляла про 69 загиблих.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 410 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Ученые выяснили, что склонность к азартным играм передается по наследству
В сибирских школах будут преподавать китайский язык
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...