«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 23.11.2024, 21:55:04

Головна » 2009 » Жовтень » 13 » Ягоди винограду - це капсули здоров'я



Ягоди винограду - це капсули здоров'я
11:58:42
Осінь — пора винограду, коли прилавки базарів рябіють його різноколірними кетягами. І безглуздо було б проходити повз цієї краси, не купивши додому кілька виноградних гронець. Адже це не просто смачно, а ще й надзвичайно корисно. Існує навіть ціла наука, присвячена вивченню цілющих властивостей винограду, — ампелографія. А значить, його корисності не надумані, а дійсно доведені багатьма науковими дослідженнями.

ДЛЯ ЧОГО КОРИСНИЙ

Для шлунку і кишечника

Шкірка виноградних ягід багата пектиновими речовинами, які діють, як шкрібок, на стінки кишечника, активно виводять з організму радіоактивні елементи, що потрапили в нього, шлаки і токсини. Крім того, виноград містить значну кількість органічних кислот, які покращують травлення, підвищують апетит, нормалізують мікрофлору кишечника і склад шлункового соку, а також покращують засвоєння їжі в кишечнику і підсилюють його перистальтику. А мускатні сорти винограду завдяки своїм фітонцидним властивостям пригнічують ріст гнильної кишкової флори і вбивають кишкову паличку.

Для нирок

Виноград діє на систему виділення подібно до лужних мінеральних вод. Він покращує функцію нирок, перешкоджає утворенню каменів в нирках і сечовому міхурі, а також сприяє виведенню з організму солей і сечової кислоти, що важливо для хворих сечокислим діатезом. А відвар з виноградного листя олужнює сечу, тому призначається за наявності уратних каменів в нирках.

Для серця і судин

Ягоди темних сортів винограду багаті цінними речовинами — біофлавоноїдами. Це рослинні антиоксиданти, які здатні переводити руйнівні для організму вільні радикали в неактивний стан. Біофлавоноїди не синтезуються в організмі людини, тому нам необхідно вживати в їжу якомога більше продуктів, які їх містять. Один з найсильніших антиоксидантів — проантоцианидин — міститься якраз в кісточках і шкірці темного винограду. Його побратим — птеростилбен — не тільки ефективно нейтралізує шкідливі вільні радикали, але при цьому ще й має протидіабетичну дію. А біофлавоноїд резвератол, який міститься в червоних сортах винограду, викликає збільшення вмісту в крові так званого «хорошого» холестерину і при цьому знижує вміст сумно відомого всім «поганого» холестерину. А це означає, що у любителів цього винограду є всі шанси уникнути атеросклерозу і хвороби Альцгеймера.

Ще одна приголомшлива здатність винограду — запобігання тромбам завдяки тому, що флавоноїд квертицин знижує здатність тромбоцитів склеюватися один з одним. А інші не менш корисні речовини винограду укріплюють стінки капілярів, покращують мікроциркуляцію крові, нормалізують ритм серця і артеріальний тиск.

Для нервів

 
Півлітра свіжого виноградного соку червоних або синіх сортів забезпечує організм добовою нормою вітамінів групи В, які зміцнюють нервову систему, протистоять щоденним стресам. А мікроелементи калій і магній, яких теж достатньо в цих ягодах, благотворно впливають на всі функції нервової системи, зміцнюють пам`ять і зір.
 
 
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 485 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ДАІ запропонувала нові правила дорожнього руху
Ученые предрекают Земле апокалипсис из-за гигантской магнитной бури в 2013 году
69 лет назад началась Великая Отечественная война
Погода у Закарпатті та Ужгороді 28 червня
Депутаты разрешат курить только под специальными знаками
Офіційний курс валют на 14 липня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...