«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 24.11.2024, 00:00:56

Головна » 2010 » Липень » 8 » Як колір їжі впливає на наше здоров'я?



Як колір їжі впливає на наше здоров'я?
10:45:47
Виявляється на наш настрій, самопочуття і здоров`я впливає не тільки колір меблів, стін, але навіть колір приготованих страв, колірна гама яких здатна творити дива: вже доведено, що правильно підібрані відтінки їжі, освітлення і обстановка підвищують апетит і покращують процеси травлення.
У одній з європейських країн був проведений цікавий експеримент. Звичайні для людського ока продукти харчування за допомогою освітлення були прикрашені в інші, не відповідні природному кольору продуктів відтінки. Наприклад, зелений горошок по своєму кольору став схожий на червону ікру, м`ясо придбало сіруватий відтінок, молоко стало фіолетовим, а горезвісна яєчня перетворилася на яскраво-червону страву.

До такого незвичайного столу були запрошені достатньо голодні і спраглі поїсти люди. Яке ж було їх здивування, коли вони побачили такий незвичайний стіл, але експериментатори здивувалися ще більше – більшість з присутніх не змогли доторкнутися до приготованих страв, а ті, хто зважився таки їх покуштувати, відчули страшне нездужання. Хоча, доречно зауважити, смак страв був відмінним.

Психологи єдині в думці: на здоров`я людини, а також на його настрій впливає не тільки вітамінний склад страв, але і їх колірна гама.

Червоний колір

Щоб відновити енергетику, а також підняти життєвий тонус, необхідно вживати в їжу продукти червоного кольору (червоний солодкий перець, червоне вино, томати, вишня, червоний виноград, кавун, м`ясо). Ці продукти також допомагають позбавитися негативу, накопиченого протягом дня, поганого настрою, депресії, а в деяких випадках допомагають в боротьбі із запальним процесом.

У винограді, кавуні, папайї, томатах міститься лікопен – достатньо могутній антиоксидант, зміцнюючий серцевий м`яз, що допомагає боротися з серцево-судинними захворюваннями.

Оранжевий колір

Споживаючи апельсини, моркву, гарбуз, кукурудзу, абрикоси і манго, можна не турбуватися про травлення, засвоєння корисних речовин і очищення організму від шкідливих речовин, що потрапляють в наш організм з навколишнього середовища. Також велика частина продуктів оранжевого кольору містить в собі такий антиоксидант, як бета-каротин, дія якого направлена на зміцнення імунної системи. До того ж, оранжеві фрукти і овочі забезпечують організм вітаміном С, а солі фолієвої кислоти, що містяться в них, благотворно впливають на серцево-судинну систему, запобігають розвитку дефектів у плода під час вагітності.

Жовтий колір

Продукти жовтого кольору, також як і продукти червоного, містять велику кількість вітаміну С. До того ж, у їх складі багато каротиноїдів, а деякі продукти, такі як: куркума і гірчиця, містять такий антиоксидант, як куркумін, направлений на боротьбу із запальними процесами в нашому організмі. Жовті продукти очищають від шлаків, піднімають настрій, сприяють збільшенню швидкості сприйняття інформації головним мозком, відмінно впливають на розумову і фізичну активність. До таких продуктів належать: яєчний жовток, мед, пиво, сири, диня, а також всі овочі і фрукти жовтого кольору.

Синій, блакитний, фіолетовий кольори

До фіолетової їжі відносяться виноград, ожина, баклажани. Ці продукти допоможуть позбавитися здуття живота і колік, заспокоять, знімуть болі в очах, укріплять імунну систему. Фіолетовий колір краще всього чимось «розбавляти», інакше є можливість заснути за столом.

У боротьбі із стресом і викликаним ним головним болем допоможе справитися їжа блакитного кольору – слива і голубика.

Усунути тахікардію, зняти м`язовий біль і напругу допоможуть продукти синього кольору: виноград і чорна смородина.

Взагалі більшість продуктів даного «сімейства» в своєму складі мають речовини, які нейтралізують канцерогени в організмі і запобігають серцево-судинним захворюванням.

Зелений колір

«Зелені» по своїх корисним якостям випереджають решту кольорів на декілька кроків. У фруктах і овочах зеленого кольору міститься більше всього вітамінів і корисних речовин. Тому медики радять включати в щоденний раціон живлення якомога більше фруктів і овочів зеленого кольору. До того ж, зелена їжа допомагає позбавитися негативних емоцій, нормалізує артеріальний тиск, позбавляє від стресу, покращує зір, та і взагалі перешкоджає розвитку багатьох захворювань очей!

Білий колір

З продуктами білого кольору слід бути обережніше тим, хто прагне схуднути – така «біла» їжа, як відварний рис, банани, картопля, молоко, спагетті, м`якоть кокоса багата на вуглеводи.
 
 
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 603 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Депутаты разрешат курить только под специальными знаками
В первом полугодии преступность в Украине выросла почти на треть
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Инопланетяне общаются с помощью "космического Twitter`а"
Эксперт: Перед экзаменами полезно заниматься сексом
Суд заборонив акції протесту під час перебування у Києві патріарха Кирила
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...