«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 12:00:35

Головна » 2009 » Грудень » 9 » Янукович готовий розігнати парламент у березні



Янукович готовий розігнати парламент у березні
09:56:01
 
Кандидат на посаду президента України, лідер Партії регіонів Віктор Янукович в інтерв'ю виданню КоммерсантЪ-Украина розповів про можливе проведення 30 травня дострокових парламентських виборів. На питання про те, коли відбудуться дострокові парламентські вибори, Янукович відповів, що про це стане відомо після президентських виборів.
 
"Враховуючи, що економічна ситуація в країні непроста, небажано витрачати гроші на нові дострокові вибори, якщо їх можна уникнути", - заявив він. Проте лідер Партії регіонів також підкреслив, що парламентські вибори можна поєднати з місцевими, які заплановано на 30 травня і заощадити на цьому значні кошти, і "логічно правильним був би саме такий варіант". "Але спочатку ми повинні подивитися на парламент - почне він працювати стабільно, чи будуть у ньому ефективно голосуватися закони і, нарешті, яка пропозиція буде з формування коаліції. Якщо тільки виникнуть підозри в тому, що коаліція працює неефективно, ми, звичайно ж, оголосимо дострокові вибори Ради, і вони відбудуться 30 травня.
 
Рішення про це я прийму в короткі терміни, ще в березні", - заявив Янукович. Крім того, головний регіонал зазначив, що конституційну реформу потрібно проводити в обов'язковому порядку. "В основі нової Конституції залишиться парламентсько-президентська модель, просто потрібно буде більш чітко виписати повноваження, піднявши рівень відповідальності всіх гілок влади. Я вважаю, що сьогодні і у президента, і в уряду достатньо повноважень, але важливо, щоб вони цими повноваженнями не зловживали", - підкреслив політик.
 
Водночас, Янукович заявив, що лідер Фронту змін Арсеній Яценюк і голова партії Сильна Україна Сергій Тігіпко - молоді люди, які вже мають достатній досвід роботи, і вони мають право претендувати на високі посади. "У ході першого туру виборів ми подивимося, як люди до них відносяться. Точку зору виборців буде враховано", - заявив Янукович. В інтерв'ю Ъ-Украина Янукович також зазначив, що потрібно перейти до обрання депутатів Верховної Ради за відкритими списками, коли люди знають, кого обирають. "До речі, ми вже готуємося до цього і закріпили кожного з депутатів за виборчим округом. Депутати місцевих рад мають обиратися на мажоритарній основі.
 
Є дискусійне питання про принципи обрання обласних рад. Особисто я вважаю, що формування облрад слід залишити у сфері відповідальності політичних сил, а на більш низькому рівні потрібна мажоритарна система", - додав він. Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що не відкидає можливості проведення дострокових парламентських виборів після завершення виборів президента, а також зазначила, що сьогодні у Верховній Раді велика політика перемогла здоровий глузд.
 
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 376 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Гривні загрожує обвал до 16 гривень за долар
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...