«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 07:27:34

Головна » 2011 » Березень » 3 » Янукович може призначити Ющенка прем'єр-міністром



Янукович може призначити Ющенка прем'єр-міністром
12:05:47
 

Екс-президент Віктор Ющенко може змінити Миколу Азарова на посаді прем'єр-міністра України, пише Независимая газета з посиланням на джерело, близьке до чинного уряду.
Видання зазначає, що на тлі погіршення економічної ситуації і зростання невдоволення населення в Україні вкотре заговорили про можливу зміну прем'єр-міністра.

НГ пише, що підставою для чуток стала минула зустріч Віктора Януковича з його попередниками - Віктором Ющенком, Леонідом Кучмою та Леонідом Кравчуком. А тижнем раніше лідер Європейської партії Микола Катеринчук заявив, що "Ющенко, який сприяв обранню Януковича Президентом, зараз чекає, коли Янукович призначить його прем'єр-міністром".

Водночас, прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова запевнила НГ, що для чуток і заяв "немає ніяких реальних підстав". Проте джерело, близьке до чинного уряду, сказало, що переговори ведуться. Він нагадав, що місяць тому Ванникова підтвердила факт "регулярного спілкування Ющенка з Януковичем".

Джерело вважає, що команді чинного Президента було б вигідно - з точки зору переговорів з Євросоюзом і США - залучити на свій бік "ліберала, ринковика, демократа". "Це відразу ж нейтралізувало б "фактор Тимошенко" в українській політиці і зняло б на Заході всі підозри в авторитаризмі нової влади", - повідомив співрозмовник газети.

Політолог Володимир Золоторьов зазначив, що в нинішніх умовах зміна уряду була б логічним кроком з боку Президента: "Команда Миколи Азарова, що оголосила економічні реформи, але діючи командно-адміністративними методами, накопичила вже стільки негативу, що ситуація в країні стала просто вибухонебезпечною. І Януковичу , чий політичний рейтинг за рік знизився з 45 до 25%, щоб утриматися при владі, доведеться принаймні робити вигляд, що він не підтримує свою ж урядову команду".

Експерт зазначив, що Ющенко в цій ситуації може бути зручний Януковичу ще і з тієї причини, що, займаючи раніше посади прем'єр-міністра і глави Нацбанку в період правління Кучми, він переконливо довів свою ефективність як економічний менеджер: успішно провів низку складних реформ і домігся помітного економічного зростання. Експерт вважає, що саме це зараз потрібно Януковичу, який заради запобігання назріваючого соціального вибуху може навіть знехтувати думкою російського керівництва, яке вороже налаштоване стосовно Ющенка.

Така жертва була б абсолютно безглуздою, упевнений доктор соціологічних наук, директор компанії Ukraine Sociology Service Олександр Вишняк. "Нехай Ющенко вважається гарним професійним економістом, але, по-перше, він звик мислити макроекономічними категоріями, його ніколи сильно не цікавив рівень життя пересічних громадян, а саме це питання стало головною проблемою для команди Януковича. По-друге, призначення помаранчевого лідера на посаду прем'єра тільки послабило б позиції нинішнього Президента: цей крок не зрозуміли б найбільш стійкі виборці в Криму та Донбасі і вже точно не підтримали багато союзників Януковича", - сказав соціолог.
 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 362 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Закарпаття: Відзнаки журналістам краю вручив губернатор Олександр Ледида
Стартовала третья акция "7 чудес Украины": Выбирают лучшие замки
Азаров скоротив понад 100 "зайвих" відомств при уряді
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...