«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 07:02:16

Головна » 2011 » Березень » 17 » Янукович відправив до Японії гуманітарну допомогу



Янукович відправив до Японії гуманітарну допомогу
10:30:45
 
 
16 березня до зруйнованої цунамі Японії відправиться чартерний літак з гуманітарною допомогою – спеціальними ліками та іншими речами, список яких був погоджений з японською стороною.

"Ми таку пропозицію спільно напрацювали з нашими колегами", - повідомив президент Віктор Янукович під час відвідання японського посольства, передає прес-служба глави держави.

Янукович зробив запис у книзі співчуттів у зв'язку із природною та техногенною катастрофами, що сталися у Японії. Він також зустрівся із послом Японії в Україні Тадаші Ідзавою.

"Насамперед, я висловив від України, яка була, є і залишається другом і добрим партнером Японії, співчуття японському народу, уряду Японії, сім'ям загиблих", - сказав після зустрічі президент журналістам.

Янукович підкреслив, що в Україні з перших хвилин трагедії добре розуміли: співчуття на словах - це одне, а інша річ - це конкретні дії в обставинах, коли не можна втрачати жодної хвилини.

У цьому контексті Янукович нагадав, що Україна пройшла подібний шлях після аварії на ЧАЕС.

"Тому нами був підготовлений спеціальний загін, який готовий в будь-який час, як тільки буде прийнято рішення японської сторони, вилетіти до Японії і виконати свій обов'язок. Це досвідчені фахівці, які здатні вирішувати спеціальні завдання", - сказав президент, додавши, що загін також оснащений необхідним спецобладнанням.

Крім того, він запропонував прийняти в Україні для реабілітації та лікування 250 дітей з Японії в нашому Міжнародному дитячому центрі "Артек".

Нагадаємо, серія підземних поштовхів у Японії викликала цунамі, яке змило цілі міста: жертвами стихії, за попередніми даними, стали чотири тисяч людей. Через лихо сталися аварії на найстарішій японській АЕС у префектурі Фукусіма. Ситуація там продовжує погіршуватися, експерти побоюються вибуху і викиду радіації.

Багато країн заявили про евакуацію своїх громадян з Японії. В той час українці в Токіо вже кілька днів сидять на валізах і чекають евакуації.
 
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 404 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Закарпаття: Відзнаки журналістам краю вручив губернатор Олександр Ледида
Стартовала третья акция "7 чудес Украины": Выбирают лучшие замки
Азаров скоротив понад 100 "зайвих" відомств при уряді
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...