«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 00:45:27

Головна » 2010 » Листопан » 10 » Януковича переконують, що вибори в Раду в березні виграшніші



Януковича переконують, що вибори в Раду в березні виграшніші
11:11:41
 
Оточення президента намагається переконати Віктора Януковича, що парламентські вибори краще провести в березні 2011 року, а не восени 2012 року. Про це заявив заступник голови Верховної ради Микола Томенко (БЮТ). "У нас є інформація про сценарій, яким сьогодні займається Льовочкін, можливо, Хорошковський, група інших людей. Вони намагаються переконати президента, що з усіх точок зору вибори 27 березня 2011-го більше виграшні", - сказав він. "Аргументи: міжнародному співтовариству потрібно показати, що норма чинної Конституції про повноваження парламенту виконується", - зазначив Томенко.
"Ще один: змішана система, яку планується увести й на виборах у Раду, показала, що при правильному корегуванні адмінресурсу (скажімо, зміні губернаторів, голів районів, які не впоралися з завданням), можна отримати чи не 300 голосів. Тобто чи не 226 голосів у самій Партії регіонів, а разом із союзниками - 300", - додав він. Томенко зазначив: "Серед мотивів тих, хто хоче виборів у 2011 році: у фракції регіоналів надто багато прихильників груп Ахметова, Клюєва й інших. Це нервує Льовочкіна, Хорошковського й компанію".
"Що ж стосується позиції їхніх опонентів: вони, створюючи коаліцію, обіцяли Литвину, комуністам, всім депутатам, що вони будуть працювати до 2012 року. Тож сценарій "вибори у 2011-му" може створити ще серйозніші проблеми всередині Партії регіонів", - сказав віце-спікер.
При цьому, на його думку, зараз "абсолютна більшість у коаліції - за (вибори у Верховну раду) 28 жовтня 2012 року".
"Мені здається, що новий статус Ради дуже неприємний для коаліції. І керівники парламенту від коаліції, і керівники фракції Партії регіонів сподівалися, що вони будуть грати більше вагому роль (зокрема, у кадрових питаннях). Розчарування регіоналів буде рости: вони розуміють, що їхня місія зводиться до того, щоб натиснути кнопку за рішення, про які їх інформують за п'ять хвилин до голосування", - сказав Томенко.
"Наступним питанням, яке може серйозно сколихнути фракції Партії регіонів, Блоку Литвина й комуністів, стане дискусія без їхньої участі про те, коли проводити парламентські вибори", - підкреслив він.
На запитання, яка дата виборів, за його прогнозом, найбільш імовірна, Томенко відповів: "Зараз: 50 на 50. Хоча якби мене запитали про це до місцевих виборів, я б сказав: 20 на 80 (80 - на користь виборів у 2012 році)".
А на запитання, коли вигідніше йти на вибори опозиції, він сказав: "Для нас дата важлива, але вторинна. Більше важливий закон. От якщо повернеться змішана система, то проблематичними виявляться вибори хоч у 2011, хоч у 2012 році".
Нагадаємо, наприкінці жовтня Верховна рада попросила Конституційний Суд оцінити відповідність Основному Закону законопроекту про зміни до Конституції дат виборів президента, парламенту і місцевих органів влади. Депутати запропонували провести вибори до Верховної ради в останню неділю жовтня 2012 року, в той час як за чинною Конституцією голосування має відбутися у березні 2011-го.
 


 
Категорія: Політика | Переглядів: 351 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Изобретатели разработали роботизированные ноги
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...