«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 14:08:38

Головна » 2009 » Жовтень » 2 » Ющенко програв Тимошенко суд про звільнення губернаторів



Ющенко програв Тимошенко суд про звільнення губернаторів
11:35:39
Окружний адміністративний суд (ОАС) Києва не став скасовувати рішення з кадрових указів президента Віктора Ющенка.

 

1 жовтня ОАС Києва відмовив у задоволенні клопотань про скасування судового визначення, який припиняє дію 16 кадрових указів глави держави. В аргументах представників президента суд не побачив доказів, які б дозволили йому скасувати прийняте раніше рішення.

Разом з тим у Ющенка залишається можливість оскаржити його в апеляційній інстанції.

З визначення суду випливає, що представники президента в суді мотивували свої клопотання тим, "що суперечки, які ініційовані позивачем (Кабінетом міністрів), не підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства".

Цей аргумент є одним з ключових для юристів Секретаріату президента, які наполягають на тому, що укази президента можна оскаржувати тільки в Конституційному суді.

З клопотаннями про скасування заходів забезпечення позову Кабміну до президента, якими від виконання обов'язків були усунені голови Київської та Кіровоградської облдержадміністрацій, а також голови 14 райдержадміністрацій, представники президента звернулися до ОАС Києва практично відразу після прийняття судом рішення.

Нагадаємо, положення, що припиняє дію 16 кадрових указів президента, не узгоджених з Кабінетом міністрів, було винесено ОАС 28 вересня.

Ще одним приводом для оскарження прийнятого раніше визначення в забезпечення позову став той факт, що вони були прийняті судом "не колегіально, а одноосібно". Крім того, юристи президента впевнені, що оскаржувані ними документи суд прийняв "за відсутності належних доказів, які б підтверджували явну протиправність дій відповідача та заподіяння шкоди правам та інтересам позивача".

1 жовтня клопотання президента розглядала колегія з трьох суддів під головуванням Володимира Качана. До складу колегії входив також Володимир Келеберда, відомий тим, що в 2008 р. призупинив дію указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної ради.

Вислухавши сторони, колегія суддів прийняла рішення відмовити у задоволенні клопотань, поданих представниками президента.

У своєму рішенні суд також підкреслив, що аргумент представників президента, що клопотання на забезпечення позову повинні були виноситися колегіально, "не є підставою для скасування заходів забезпечення позову, а підлягають оцінці судом апеляційної інстанції".

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва припинив дію 16 кадрових указів президента, у тому числі щодо призначення губернаторів Київської області Віктора Вакараша та Кіровоградської області Володимира Мовчана.
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 452 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Закарпаття отримало від уряду 15 млн. грн. на ліквідацію наслідків грудневого стихійного лиха
Церкви на Перечинщині обкрадав братський “дует”
У Канаді відбулося п’ять масових акцій на підтримку Тимошенко
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Род Стюарт осуществляет свою мечту - записать альбом вместе со Смоки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...